Cele mai citite
 


Epidemie de Antrax din Republica Serbia, monitorizată atent în România
luni, 20 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi şi Arad au intensificat măsurilor de control al circulaţiei de animale vii, produse şi subproduse, provenite din Servia, ţară în care există o epidemie de Antrax.
'Situaţia este sub control, colegii nostri din Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi şi Arad sunt în stare de alertă şi acţionează conform celor stabilite prin Programele Strategice. Asigurăm opinia publică din România, mai ales din zonele de la graniţa cu Republica Serbia, că medicii veterinari sunt la datorie, ca întotdeauna, şi fac tot ceea ce trebuie pentru ca animalele şi oamenii să nu fie în pericol', a spus preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Radu Roatiş-Cheţean, într-un comunicat remis Agerpres.
În urma declarării epidemiei de Antrax în Republica Serbia, zona Novi Becej, satele Bocear şi Novo Milosevo, la 60 de Km de graniţa cu România, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a dispus conducerilor Direcţiilor Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi şi Arad intensificarea măsurilor de control. În scopul prevenirii oricărui risc, preşedintele ANSVSA a dispus, de asemenea, monitorizarea atentă a tuturor mişcărilor interjudeţene de animale, din zona Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi şi Arad. Medicii veterinari din zonele respective sunt mobilizaţi şi acţionează conform procedurilor.AGERPRES/(AS-Carmen Marinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE/ ANSVSA cere intensificarea controalelor la graniţa cu Serbia, în urma epidemiei de antrax Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (A.N.S.V.S.A.), Radu Roatiş, a dispus sâmbătă conducerilor D.S.V.S.A. Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi şi Arad intensificarea măsurilor de control strict al circulaţiei de animale vii, produse şi subproduse, provenite...
Timiş: DSVSA supraveghează frontierele pentru prevenirea răspândirii dermatozei nodulare la bovine Lucrătorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Timiş supraveghează cele patru puncte de trecere a frontierei de stat de la graniţa cu Republica Serbia, altele decât Moraviţa, pentru prevenirea răspândirii în ţara noastră a dermatozei nodulare contagioase a bovinelor.
Autorităţile judeţului Timiş - atente la antraxul din Serbia Autorităţile sanitar-veterinare timişene rămân vigilente în legătură cu focarele de antrax depistate recent în Republica Serbia, la circa 60 de kilometri de graniţa cu judeţul Timiş, deşi, până acum, nu s-au identificat cazuri în ţara noastră.
ANSVSA: E-Coli verotoxigenă la probe prelevate din 8 judeţe Inspectorii sanitari veterinari au descoperit prezenţa Escherichia Coli verotoxigenă la 14 probe prelevate din abatoare, magazine alimentare, restaurante şi o fermă din judeţele Vâlcea, Suceava, Tulcea, Sibiu, Caraş Severin, Bistriţa Năsăud, Olt şi Prahova, informează, joi, Autoritatea Naţională Sanitară...
Caraş-Severin: Centrul Local de Combatere a Bolilor s-a întrunit la Reşiţa Centrul Local de Combatere a Bolilor s-a întrunit, joi, la sediul Instituţiei Prefectului - Judeţul Caraş-Severin, în urma pericolului ca dermatoza contagioasă nodulară bovină, semnalată în Bulgaria, şi pesta porcină africană, apărută Ucraina, să se extindă şi la animalele din România.