Cele mai citite
 


Iaşi: Expoziţie inedită împotriva drogurilor de sinteză
luni, 20 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Piese din calculatoare sau cuptoare cu microunde au fost folosite de artistul ieşean Gabi Obreja în cadrul unei expoziţii neconvenţionale lansate duminică, în cadrul campaniei naţionale împotriva etnotanicelor ''Nu toate frunzele sunt bune. Stop etnobotanicelor!''.
Ieşeanul Gabi Obreja susţine că a utilizat materiale neconvenţionale reciclate pentru a transmite astfel mesajul său împotriva drogurilor de sinteză.
În cursul săptămânii viitoare artistul va fi prezent, alături de doctorul Tudor Ciuhodaru, la Liceul Economic din Iaşi, pentru a desemna cel mai bun slogan de luptă împotriva drogurilor de sinteză trimis de elevi pe e-mailul campaniei ''Stop etnobotanice!''. 
Campania naţională iniţiată de doctorul Tudor Ciuhodaru privind interzicerea etnobotanicelor şi condamnarea celor ce vând astfel de produse la 20 de ani de închisoare continuă împreună cu profesorii, elevii şi părinţii, psihologii şi medicii din întreaga ţară prin campania de informare şi educare asupra riscurilor legate de consumul drogurilor de sinteză. 
Prin parteneriatul cu EURAD acest lucru a fost făcut deja în zeci de şcoli şi licee din întreaga ţară şi va continua această activitate în multe instituţii de învăţământ. Liceele ''Emil Racoviţă'' şi ''Vasile Alecsandri'' precum şi şcolile ''Petru Poni'' sau ''Vasile Lupu'' din Iaşi sunt doar câteva dintre instituţiile de învăţământ care s-au alăturat deja acestei campanii.
De asemenea, în cadrul campaniei, a fost lansat în şcolile din Iaşi ''carnetul etnobotanic'' care informează asupra riscurilor consumului drogurilor de sinteză realizat de voluntarii Centrului Integrat Regional de Tratamente Intoxicaţii Traume şi Arsuri (CIRTITA) de la fostul Spitalul de Urgenţe, acum secţia exterioară a Spitalului ''Sf Spiridon''.
"Mulţumesc tuturor ieşenilor pentru susţinere şi implicare, iar cererile lor vor fi auzite şi la Parlamentul European în data de 29 iunie. Consider această invitaţie drept o recunoaştere a expertizei în acest domeniu şi a eforturilor făcute de noi toţi pentru ca viaţa copiilor noştri să nu mai fie otrăvită", a declarat la rândul său Tudor Ciuhodaru. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Deputatul Tudor Ciuhodaru lansează ghidul riscurilor legate de consumul de droguri de sinteză Elevii şi părinţii acestora vor fi informaţi asupra riscurilor legate de consumul de droguri de sinteză prin intermediul "carnetului etnobotanic", în cadrul campaniei lansate de deputatul conservator Tudor Ciuhodaru la nivel naţional - "Nu toate frunzele sunt bune. Stop etnobotanicelor!".
Iaşi: Bărbat internat în urma unei intoxicaţii cu etnobotanice şi canabis Un bărbat în vârstă de 26 de ani, din oraşul Podu Iloaie a fost adus la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce s-a intoxicat cu etnobotanice şi canabis.
Iaşi: 10 intoxicaţii cu etnobotanice într-o singură gardă Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi sunt alarmaţi de creşterea numărului consumatorilor de plante etnobotanice după ce în ultima gardă au acordat îngrijiri medicale pentru 10 de persoane care au consumat astfel de produse.
Tudor Ciuhodaru, candidat UNPR la Primăria Iaşi: Sunt medic, îmi pasă de oameni (interviu) Deputatul Tudor Ciuhodaru, candidatul Uniunii Naţionale pentru Progresul României la Primăria Municipiului Iaşi, a acordat un interviu AGERPRES în care afirmă că vrea ca Iaşiul să fie "un oraş sănătos": atractiv pentru investiţii, prietenos cu localnicii şi cu o politică coerentă în sprijinul oamenilor...
Iaşi: Medicii propun un control riguros al importurilor, pentru a stopa fenomenul etonobotanicelor Medicii ieşeni spun că după interzicerea comercializării produselor etnobotanice,?117 persoane au necesitat îngrijiri medicale la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, motiv pentru care vor să propună MAI şi Ministerului Agriculturii un control riguros al importurilor.
Iaşi: Viitorul Spital Regional de Urgenţe va fi construit în zona Moara de Vânt, susţine primarul municipiului Primarul Mihai Chirica a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că viitorul Spital Regional de Urgenţe va fi construit în zona Moara de Vânt.