Cele mai citite
 


Arad: Proiectul transfrontalier româno-ungar 'Vindecare fără graniţe în regiunea Criş - Mureş'
marţi, 21 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, în parteneriat cu Spitalul Judeţean 'Pandy Kalman' din Bekes (Ungaria), a organizat conferinţa inaugurală a proiectului 'Vindecare fără graniţe în regiunea Criş - Mureş. Stabilirea fondului comun de vindecare în judeţele Arad şi Bekes în domeniul sănătăţii' HURO /0802/021, proiect câştigat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională al Uniunii Europene.
La eveniment au participat dr. Bogdan Totolici, manager al SCJU Arad, Nicolae Ioţcu, preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, Levente Bognar, viceprimar al municipiului Arad, reprezentanţi ai Universităţii de Vest 'Vasile Goldiş' Arad şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Arad, reprezentanţi ai Spitalul Judeţean 'Pandy Kalman' din Bekes.
'Vindecare fără graniţe în regiunea Criş - Mureş' este un proiect derulat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad în parteneriat cu Spitalul Judeţean 'Pandy Kalman' din Bekes, proiect care are ca scop îmbunătăţirea standardelor actului medical de urgenţă, prin crearea unei baze de date comune în asistenţă medicală din judeţele Arad şi Bekes.
Pentru asigurarea unei asistenţe medicale cu egalitate de şanse şi în condiţii de siguranţă maximă a pacienţilor aflaţi de-o parte şi de altă a frontierei, prin Fondul European de Dezvoltare Regională al Uniunii Europene se va investi în dezvoltarea reţelei IT a celor două instituţii. Tot în cadrul acestui proiect se va avea în vedere realizarea unui registru de evidenţă a pacienţilor, în conformitate cu legislaţia în vigoare privind protecţia şi securitatea datelor.
În urma implementării proiectului, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi Spitalul Judeţean 'Pandy Kalman' din Bekes vor beneficia de un acces facil la fişele medicale ale pacienţilor, precum şi la informaţiile necesare în vederea unui consult medical/diagnosticare şi/sau prescrierea unui tratament, în mod direct sau la distanţă.
Valoarea proiectului este de 1.673.310 euro, atât judeţului Arad, cât şi judeţului Bekes revenindu-le câte o jumătate din această sumă, contribuţia Consiliului Judeţean Arad a fost de 2% din suma de care beneficiază.
'Apreciem în mod deosebit acest proiect transfrontalier, derulat de cele două spitale. Ne bucurăm că s-au făcut eforturi pentru îmbunătăţirea bazei de date, aceasta având în cele din urmă ca efect, asigurarea accesului mult mai rapid la diagnostic şi tratament a pacienţilor din cele două judeţe partenere', a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad, cu prilejul lansării oficiale a proiectului. AGERPRES/(AS - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Proiect transfrontalier cu finanţare nerambursabilă ' Vindecare fără graniţe în regiunea Criş- Mureş' Arad, 31 ian /Agerpres/- În cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad derulează în parteneriat cu Spitalul Judeţean 'Pándy Kálmán' Békés Ungaria,, proiectul cu finanţare nerambursabilă HURO/ 0802/021 intitulat 'Vindecare fără...
Sălaj: "Oscarul" pentru asistenţa medicală din Anglia, pentru un proiect ce vizează Spitalul Judeţean Zalău Un proiect ce vizează prevenirea şi controlul infecţiilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, implementat de unitatea spitalicească în parteneriat cu Hospital Trust Calderdale and Huddesfield din Yorkshire a fost recompensat cu "Nursing time awards", un echivalent al premiilor "Oscar", acordat asistenţilor...
Arad: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă a fost dotat cu un computer tomograf digital de ultimă generaţie Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a primit un computer tomograf digital de ultimă generaţie, în valoare de peste 1,73 de milioane de euro, în cadrul proiectului transfrontalier intitulat 'Teleradiologia transfrontalieră în judeţele Csongrad- Arad', lansat în toamna anului 2011.
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...