Cele mai citite
 


Asociaţia Transplantaţilor din România reprezentată la World Transplant Games
marţi, 21 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă organizată de Asociaţia Transplantaţilor din România şi sponsorizată de Loteria Română şi firma Novartis participă la cea de-a XVIII-a ediţie a World Transplant Games, la Goteborg, în Suedia, se arată într-un comunicat de presă transmis luni AGERPRES de asociaţie.
Cei doi membri ai echipei vor participa la competiţia de bowling simplu şi dublu.
La jocurile din acest an participă peste 1.000 de competitori, pacienţi după transplant (rinichi, ficat, inimă, plămân, pancreas) din 54 de ţări.
Jocurile se desfăşoară în perioada 18-24 iunie.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asociaţia Transplantaţilor din România participă la un turneu de fotbal în Bulgaria Asociaţia Transplantaţilor din România (ATR) va participa, în perioada 1-3 mai, la un turneu de fotbal în Bulgaria, cu o echipă mixtă formată din pacienţi cu transplant - donatori - medici transplantologi - foşti jucători de fotbal.
Asociaţia Transplantaţilor din România a împlinit 15 ani Asociaţia Transplantaţilor din România (ATR) a împlinit 15 ani de activitate, se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei dat publicităţii miercuri.
ANT: Peste 2.500 de persoane se află pe lista de aşteptare pentru transplant de rinichi; 30 pentru inimă Victor Zota, coordonatorul naţional al Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT) a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că pe lista de aşteptare pentru rinichi se află peste 2.500 persoane, pentru ficat - 400, 30 pentru inimă şi 30 pentru pancreas.
Transplant de celule pancreatice, în premieră în România, miercuri la Fundeni Medicii vor testa miercuri un dispozitiv cu insule pancreatice ce va fi implantat unei femei de 34 ani care suferă de zece ani de diabet insulino-dependent, a anunţat marţi profesorul Irinel Popescu, directorul Centrului de chirurgie generală şi transplant hepatic Fundeni.
Victor Zota: Pe listele de aşteptare sunt 3.000 de pacienţi care au nevoie de rinichi Coordonatorul naţional de transplant, Victor Zota, a declarat vineri că 3.000 de pacienţi sunt pe listele de aşteptare pentru un transplant de rinichi.
Bănicioiu: Ministerul Sănătăţii acordă o atenţie deosebită susţinerii medicinei de transplant Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, salută marcarea Zilei Donatorului, miercuri, de către Asociaţia Transplantaţilor din România (ATR) şi Agenţia Naţională de Transplant (ANT) şi spune că acordă o atenţie deosebită pentru această activitate medicală.