Cele mai citite
 


Brăila: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă va fi inaugurat în luna august
marţi, 21 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ambulatoriul de specialitate integrat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, care are o valoare de peste 42 de milioane de lei, va fi inaugurat în luna august, după cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
'Ambulatoriul va fi inaugurat până pe 15 august. Acum se lucrează inclusiv la partea de recepţie şi să sperăm că totul va fi bine şi vom reuşi să îl inaugurăm la data propusă. Cu ocazia aceasta, terminăm şi cu discuţiile pe care le avem cu cei de la DSP. Pas cu pas, facem tot ce ne-am propus pentru că, după cum am spus, anul acesta este anul sănătăţii la Brăila', a declarat, luni, pentru AGERPRES, Stancu.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila se află în plin proces de reorganizare, prin construirea ambulatoriului de specialitate în cadrul instituţiei, motiv pentru care, din octombrie 2010, funcţionează cu autorizaţie sanitară cu titlul provizoriu.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină, a declarat pentru AGERPRES că Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila se află în plin proces de evaluare pentru a primi autorizaţia de funcţionare şi că 'va primi un plan de conformare, pe realitate care există în momentul de faţă în instituţie'.
Preşedintele CJ Brăila acuza DSP, în urmă cu două luni de zile, că pune presiune pe Spitalul Judeţean de Urgenţă, ameninţând cu ridicarea autorizaţiei de funcţionare şi oprirea activităţii în spital.
'Cei de la DSP fac fel de fel de presiuni şi ne ameninţă cu ridicarea autorizaţiei şi cu oprirea activităţii în spital. Au o problemă cu Ambulatoriul pe care îl construim, ca şi când poţi să faci ambulatoriu nelucrând la imobilul respectiv. Am mutat şi noi secţiile pe unde am putut, dar e ceva provizoriu', declara Stancu.
În replică, directorul DSP Brăila susţinea că 'DSP nu face presiuni asupra nimănui', ci doar constată că fluxul din Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila este 'dat peste cap' de construirea acestui Ambulatoriu, motiv pentru care spitalul a primit un termen pentru remedierea situaţiei.
'Este adevărat că legea ne permite să închidem spitalul acum, la ce harababură este acolo, dar nu vom fi absurzi. Fluxul Spitalul Judeţean este total dat peste cap de construirea acestui Ambulatoriu. În conformitate cu normele în vigoare, nu pot exista cabinete de ambulatoriu pe secţii. Nu pot exista paturi de spitalizare de zi, în aceeaşi secţie unde există paturi de spitalizare continuă', declarat Ciochină.
Modernizarea Ambulatoriului de specialitate integrat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila se realizează în cadrul unei proiect finanţat din POR 2007-2013, Domeniul major de intervenţie 3.1 - 'Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate.
Valoarea totală a proiectului este de 42.673.559,80 de lei, din care 34.794.961,97 de lei finanţarea nerambursabilă, proiectul se derulează pe parcursul a 18 luni, având ca obiectiv general îmbunătăţirea calităţii serviciilor de asistenţă medicală din judeţul Brăila şi din regiune.
CJ Brăila are în plan să introducă în cadrul Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţe un sistem de acces electronic pentru pacienţi, pentru a elimina astfel cozile de la uşile doctorilor.
'Va fi un sistem modern, unde accesul va fi controlat din toate punctele de vedere . Pacienţii nu vor mai sta la uşa doctorului, ci atunci când li se va permite electronic să intre, va merge direct la doctor. Doctorul îl va aştepta, iar după ce îşi rezolvă probleme, va fi chemat următorul şi aşa mai departe', a explicat Stancu.
Preşedintele CJ a mai spus că acest ambulatoriu are scopul de a tria pacienţii şi de a-i trimite la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) doar pe cei care reprezintă într-adevăr cazuri de urgenţă.
"Doresc ca ambulatoriul să rezolve 40% din cazurile care se prezintă la UPU, mai ales că este dotat cu trei săli de operaţie valide şi una de consultaţie. 13 ecografe, un Computer Tomograf 256, vârful de lance al tomografiei în momentul de faţă. Încercăm astfel ca această găselniţă, care se numeşte UPU, să devină şi în România practicabilă şi să fie utilă oamenilor. Nu ca acum, dacă ai nu ştiu ce probleme şi nu eşti mai îndrăzneţ, s-ar putea să mori pe vreun scaun pe acolo, că nu ţi-a venit rândul", a mai spus Stancu. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: CJ va angaja o firmă specializată în infecţii intraspitaliceşti, care se va ocupa de acreditarea Spitalului Judeţean Consiliul Judeţean (CJ) Brăila va angaja o firmă specializată în infecţii intraspitaliceşti, care se va ocupa de obţinerea acreditării Spitalului Judeţean de Urgenţă, după cum a anunţat marţi preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă va fi inaugurat cel târziu în luna octombrie Ambulatoriul de specialitate integrat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, investiţie care se ridică la peste 42 de milioane de lei, va fi inaugurat cel târziu în luna octombrie, după cum a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă va fi inaugurat pe 19 noiembrie Ambulatoriul de specialitate integrat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, investiţie care se ridică la peste 42 milioane de lei, va fi inaugurat pe 19 noiembrie, după cum a declarat vineri preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Preşedintele CJ acuză DSP că pune presiune pe Spitalul Judeţean de Urgenţă Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) pune presiune pe Spitalul Judeţean de Urgenţă, ameninţând cu ridicarea autorizaţiei de funcţionare şi oprirea activităţii în spital.
Brăila: DSP susţine că Centrul Judeţean de Glaucom nu este avizat de Ministerul Sănătăţii Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că investiţia Consiliului Judeţean (CJ) Brăila de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, respectiv Centrul Judeţean de Glaucom, nu are avizul Ministerul Sănătăţii pentru a funcţiona sub...
Brăila: Doar o treime dintre pacienţii ajunşi la UPU - cazuri de urgenţe medicale Doar o treime dintre pacienţii ajunşi anul trecut la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a reprezentat cazuri de urgenţe medicale, potrivit unui raport întocmit de directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, dr. Gabriel Ciochină.