Cele mai citite
 


Colaborare româno-iordaniană în domeniul oncologic
marţi, 21 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Ministrul Sănătăţii din România, Cseke Attila, a anunţat, luni, la Cluj-Napoca (centru-vest), că ministerul pe care îl conduce şi Ministerul Sănătăţii din Iordania vor încheia un nou acord de cooperare în domeniul medical.

El a declarat presei că partea română este interesată în special de experienţa iordaniană în domeniul oncologic.
'Sunt domenii care vor fi cuprinse în noul acord pe sănătate ce va fi încheiat între cele două ministere şi aici în primul rând ne interesează partea de oncologie, pentru că Iordania are o experienţă deosebită, au un centru de cancer (King Hussein Cancer Center - n.r.) foarte bun şi la care putem să ne cuplăm şi noi ca reţea şi experienţă. Fiind la Cluj, unde avem cel mai bun institut oncologic din ţară, unde vom face o vizită împreună cu ministrul Sănătăţii din Iordania, cred că este o primă legătură care se poate stabili, dar şi cu alte centre universitare putem să găsim o punte de legătură', a spus Cseke Attila.
El a explicat că centrul iordanian de cancer face parte din reţele specializate mondiale, în care sunt membri şi multe universităţi americane, iar institutele oncologice româneşti s-ar putea înscrie şi ele în aceste reţele pentru a beneficia de experienţa acumulată de colegii lor din alte centre cu tradiţie în domeniu.
'Cred că există o punte de legătură foarte serioasă între cele două ţări pe domeniul medical, care e dată de oameni, nu numai de instituţii care colaborează foarte bine şi de universităţi de medicină. În primul rând, absolvenţii de medicină din Iordania care au absolvit facultăţi de medicină în România, şi sunt peste 3.500 de astfel de medici. Ei sunt o punte de legătură extraordinar de importantă', a subliniat Cseke Attila.
Ministrul Cseke Attila a participat luni la Cluj la 'A doua conferinţă medicală româno-iordaniană', la care a fost prezent şi ministrul Sănătăţii din Iordania, Wajih Oais. Prima conferinţă a avut loc anul trecut, la Amman.
La conferinţa de la Cluj a fost prezent şi Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Centru oncologic din Oradea, inaugurat de ministrul Raed Arafat Ministrul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, va participa duminică la inaugurarea Centrului oncologic din Oradea, alături de cei doi foşti predecesori bihoreni, Cseke Attila şi Ritli Ladislau.
Cseke Attila: Pe viitor propunem investiţii prioritare la secţiile de terapie intensivă şi de oncologie Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, în faţa comisiilor de sănătate ale Parlamentului, că are în vedere în următorii ani investiţii prioritare în două-trei domenii, indicând secţiile de terapie intensivă şi cele de oncologie.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, s-a întâlnit cu omologul său palestinian Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, s-a întâlnit, luni, cu omologul său palestinian Fathi A.M. Ambumoghli, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Ministrul Sănătăţii a inaugurat Centrul integrat pentru tratament oncologic de la Oradea Ministrul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a inaugurat duminică, la Oradea (jud. Bihor, vest), Centrul integrat pentru tratament oncologic din cadrul Spitalului Municipal 'Gavril Curteanu', cel mai modern centru dintre toate cele existente în sistemul sanitar public din România, precum şi Secţia de gastr...
Premierul Victor Ponta şi ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, la inaugurarea IRO din Iaşi Premierul Victor Ponta şi ministrul Sănătăţii, Raed Arafat au participat, vineri, la inaugurarea Institutului Regional de Oncologie din Iaşi (est), acesta fiind cea de-a treia unitate medicală de acest gen din România.
Bănicioiu: Testarea gratuită a cancerului de col uterin - în nouă centre; gândim un program şi pentru cancerul la sân Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, joi, că în România există nouă centre regionale de testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin, arătând că se gândeşte la un program similar şi pentru cancerul la sân.