Cele mai citite
 


Cseke Attila: Proiectul UDMR de reorganizare administrativă a fost aprobat de o parte a Coaliţiei
marţi, 21 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, consideră că proiectul de reorganizare administrativ-teritorială propus de UDMR este cel pe care trebuie mers în continuare, cu atât mai mult cu cât a fost aprobat deja de Senat.
Cseke Attila a declarat, luni, presei, că prin votul primit în Senat proiectul UDMR a primit inclusiv acceptul unei părţi a Coaliţiei.
''Noi avem un proiect scris, în timp ce celălalt proiect încă nu l-am văzut. L-am discutat, dar nu este aprobat în Coaliţie. Discuţiile vor continua, dar din punctul nostru de vedere trebuie să plecăm de la acest proiect care a fost aprobat deja de Senat, inclusiv de către o parte a coaliţiei prin votul din Senat'', a precizat ministrul.
Potrivit acestuia, proiectul UDMR este cel viabil, pentru că în cazul celuilalt proiect, cu opt judeţe, s-ar alătura zone care nu au nimic în comun.
''UDMR are un proiect de act normativ scris, ştiut de toată lumea, care a trecut în prima cameră sesizată, la Senat este aprobat, şi care e în curs de dezbatere şi analiză la Camera Deputaţilor. Noi credem că acel proiect ar trebui discutat, analizat, poate îmbunătăţit din anumite puncte de vedere. Credem şi noi că o reorganizare administrativă a României este necesară, dar trebuie să plecăm de la acest proiect de act normativ care prevede 16 regiuni de dezvoltare. Ceea ce ni se propune - 8 regiuni sau 8 judeţe mari - din punctul nostru de vedere cred că trebuia analizat serios pentru că sunt anumite exemple care sunt evidente - judeţul Harghita cu Alba sau Bihor cu Bistriţa sau Vrancea cu Constanţa nu au foarte multe legături nu numai de tradiţie, dar nici istoric, cultural etc -, astfel încât proiectul nostru care este cu 16 regiuni de dezvoltare şi care înseamnă gruparea a 3 - 4 judeţe cred că este mai viabil'', a menţionat Cseke Attila.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a participat, luni, la Cluj, la A doua conferinţă medicală româno-iordaniană, la care a fost prezent şi omologul său din Iordania, Wajih Oais.
AGERPRES/ (A - Marius Septimiu Avram)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Deputatul UDMR Cseke Attila invită parlamentarii bihoreni la un consens privind regionalizarea Deputatul UDMR Cseke Attila, vicepreşedintele Comisiei pentru administraţie publică din Camera Deputaţilor, va organiza, la sfârşitul lunii ianuarie 2013, o întâlnire cu parlamentarii bihoreni şi liderii judeţeni de partide pentru a se pune de acord asupra abordării unitare privind regionalizarea şi...
Harghita: Ministrul Sănătăţii a vizitat toate spitalele din judeţ Miercurea Ciuc, 10 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a vizitat vineri şi sâmbătă toate spitalele din judeţ şi le-a prezentat cadrelor medicale proiectele importante ale mandatului său.
Preşedintele CJ Harghita: Intenţia trecerii spitalelor judeţene de urgenţă în subordinea Ministerului Sănătăţii, îngrijorătoare Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, s-a declarat, marţi, împotriva trecerii spitalelor judeţene în subordinea Ministerului Sănătăţii şi a precizat că intenţia ministrului Eugen Nicolăescu este îngrijorătoare şi neobişnuită.
Kelemen Hunor: Nu vom susţine o asumare a răspunderii pe legea sănătăţii Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi la Cluj că liderii Uniunii au decis să nu susţină asumarea răspunderii Guvernului pe legea sănătăţii şi că ea trebuie neapărat să fie dezbătută în Parlament.
Mureş: Ministrul le-a prezentat şefilor Direcţiilor de Sănătate proiectul de reducere a funcţiilor de conducere Târgu Mureş, 28 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a prezentat vineri, la Târgu Mureş, în cadrul întâlnirii cu şefii Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară, proiectul de reorganizare a acestora, care presupune renunţarea la 84 de funcţii de conducere.
Cseke Attila: Nu suntem tipul de politicieni care sar dintr-un loc în altul, de pe o zi pe alta Suceava, 5 nov /Agerpres/ - UDMR este foarte probabil să nu se retragă de la guvernare, potrivit declaraţiei făcute de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, vineri, la Suceava, într-o conferinţă de presă, o decizie clară în acest sens urmând să se ia de către conducerea Uniunii.