Cele mai citite
 


Maramureş: Deschiderea unor centre de sănătate, incertă
marţi, 21 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, Rareş Pop, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că deocamdată nu există nicio solicitare din partea autorităţilor locale pentru a deschide două centre de sănătate multifuncţionale, deşi acestea ar fi necesare.
'Centrele multifuncţionale vor fi puncte de lucru, vor funcţiona doar în regim de zi şi vor avea între 5 şi 20 de paturi, fiind coordonate de un medic şef. Sistemul de lucru va fi cel al fostelor policlinici. Cadrul legislativ a fost pus la punct, depinde de fonduri. Pe viitor, vom vedea dacă mergem local pe această strategie', a spus Pop.
Centrele de sănătate multifuncţionale ar urma să aibă propria secţie de primire a urgenţelor, cabinete specializate, un laborator de analize medicale specializat şi radiologie imagistică.
Funcţionarea centrelor urmează să fie finanţată în cadrul contractelor pe care spitalele le încheie cu casele de asigurări de sănătate. În municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei există spaţii disponibile care ar putea fi folosite pentru amenajarea centrelor de sănătate. AGERPRES/(AS - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Subprefectul Alexandru Bondrea a solicitat o impulsionare a colectării veniturilor la bugetul de stat consolidat Subprefectul judeţului Maramureş, Alexandru Bondrea a solicitat, miercuri, reprezentanţilor administraţiei finanţelor publice cât şi altor instituţii o impulsionare a colectării veniturilor la bugetul de stat consolidat, precizează un comunicat de presă al instituţiei, remis, AGERPRES.
Maramureş: Spitalele au depus la CAS situaţia datoriilor cumulate Unităţile medicale au depus, luni, la Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş situaţia datoriilor pe care le-au acumulat până în 31 martie, acestea urmând să fie acoperite de stat.
O delegaţie a autorităţilor maramureşene a fost în Ivano-Frankivsk, unde se doreşte implementarea unui serviciu similar SMURD O delegaţie a autorităţilor maramureşene, formată din preşedintele Consiliului Judeţean, directorii Direcţiei de Sănătate Publică, Casei de Asigurări de Sănătate şi respectiv al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, împreună cu secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat s-au aflat,...
Maramureş: 45 de persoane care participau la un botez în Baia Mare, internate din cauza unei toxiinfecţii alimentare Cel puţin 45 de persoane dintre care trei copii au fost internaţi, duminică seară, la Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare după ce au suferit o toxinfecţie alimentară.
Maramureş: SJU reînfiinţează serviciul de urgenţă în stomatologie, închis în urmă cu 20 de ani Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Baia Mare a reînfiinţat serviciul de urgenţă stomatologie, desfiinţat în urmă cu aproape 20 de ani, în urma privatizării celor două policlinici stomatologice din municipiu, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul SJU Baia Mare, ec. Sorina Pintea.
Maramureş: Numărul paturilor din spitale, redus cu peste 380 Numărul paturilor de spital din judeţul Maramureş va fi redus cu 383, adică de la 3.234 la 2.851.