Cele mai citite
 


Misterioasă intoxicaţie alimentară care preferă americani şi ocoleşte alţi consumatori
marţi, 21 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
46 de tineri studenţi americani au fost spitalizaţi cu diagnosticul intoxicaţie alimentară în oraşul Salerno, capitala provinciei italiene Campania, după ce consumaseră paste făinoase şi carne la Roma, au indicat - duminică - autorităţile locale.
Potrivit AFP, tinerii împreună cu profesoara lor /32 ani/ - care urmau să se ducă în Grecia - au fost spitalizaţi în mai multe centre medicale din împrejurimile oraşului Salerno după ce s-au plâns sâmbătă seara de febră, stări de vomă şi diaree.

Medicii care i-au examinat au declarat că starea sănătăţii lor este stabilă şi ei nu prezintă simptome de contaminare cu bacteria Escherichia Coli /E.coli/. Duminică, unii dintre studenţii americani au fost externaţi, dar 20 au rămas în continuare spitalizaţi sub observaţia medicilor în Salerno.

Grupul făcuse o escală pentru a dejuna într-un local al parcului acvatic Hydromania, într-o suburbie a Romei. Studenţii au mâncat paste făinoase reci şi pui decongelat. Dar niciunul dintre ceilalţi 170 de convivi care au consumat acelaşi meniu nu a avut probleme ca studenţii americani.

O echipă a NAS /unitate a carabinierilor specializată în controlul alimentelor/ a prelevat duminică dimineaţa eşantioane din hrana consumată de tinerii americani în ajun pentru a le analiza în laborator. Potrivit controalelor efectuate la Hydromania, structura este în regulă atât pe plan sanitar, cât şi administrativ.AGERPRES/(Dan Gheorghiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Egipt: O nouă intoxicaţie alimentară a afectat peste o sută de studenţi la Universitatea al-Azhar din Cairo Peste o sută de studenţi de la celebra Universitate islamică al-Azhar, din Cairo au fost victimele unei noi intoxicaţii alimentare, ceea ce l-a determinat pe preşedintele Mohamed Morsi să solicite marţi deschiderea unei anchete, informează France Presse.
Italia: 20 de români au ajuns la spital după ce au consumat carne de mici Douăzeci de români dintre care nouă copii au ajuns săptămâna trecută la spital cu intoxicaţie alimentară după ce au consumat carne tocată de la un vânzător ambulant conaţional din Torino. În urma investigaţiilor, anchetatorii au descoperit că produsul din care preparau mici avea aditive peste limita...
Suceava: Escherichia coli, depistată în mâncarea turiştilor din Mureş care au suferit toxiinfecţii alimentare Unitatea de cazare şi firma care a livrat mâncare turiştilor din Mureş care s-au prezentat pe 19 iunie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava cu simptome de intoxicaţie alimentară au fost amendate cu 1.300 lei, respectiv 2.000 lei.
Buzău: 17 elevi transportaţi la spital cu suspiciunea de intoxicaţie alimentară Buzău, 16 mar/Agerpres/- 17 elevi de la şcoala Joiţa, comuna buzoiană Ziduri, din clasele V-VIII, au fost transportaţi miercuri la Spitalul municipal Râmnicu Sărat cu suspiciunea de intoxicaţie alimentară după ce ar fi consumat cornul şi laptele primit în cursul dimineţii.
21 turişti din Mureş, dintre care 10 copii, au ajuns la UPU Suceava cu toxiinfecţie alimentară Un grup de 22 de persoane, adulţi şi copii, cazaţi la un motel din Şcheia, s-au prezentat duminică la Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava cu simptome de intoxicaţie alimentară, informează un comunicat al Prefecturii Suceava, transmis AGERPRES.
Cluj: Studenţi medicinişti americani efectuază un stagiu în două mari unităţi sanitare Un grup format din 16 studenţi şi trei profesori universitari de la Facultatea de Medicină a Universităţii Columbia din South Carolina (SUA) efectuează, începând de marţi, un stagiu de practică profesională de trei săptămâni la Institutul Oncologic "Prof. dr. Ion Chiricuţă" şi la Clinica Medicală III...