Cele mai citite
 


Neamţ: Artroscop de 50.000 de euro pentru Spitalul judeţean de urgenţă Piatra Neamţ
marţi, 21 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secţia de Ortopedie a Spitalului judeţean de urgenţă Piatra Neamţ a pus luni în funcţiune un aparat de ultimă generaţie care va permite operarea în condiţii performante şi mai puţin dureroasă pentru pacient a problemelor de articulaţii, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Neamţ.
Este vorba de un artroscop în valoare de 50.000 de euro, achiziţionat cu fonduri de la Consiliul Judeţean Neamţ.
'Cu ajutorul noului aparat creşte calitatea actului medical, iar, fiind vorba de o tehnică mai puţin invazivă, procedura este mai puţin dureroasă şi recuperarea mult mai rapidă', a menţionat, în comunicatul de presă, doctorul Remus Caranfil, şeful secţiei de ortopedie a spitalului.
'Mă bucur că am reuşit finalizarea acestei investiţii atât de necesare. În curând va fi finalizată şi modernizarea sediului nou pentru Secţia de Chirurgie. Aşa cum am spus încă de la preluarea Spitalului de către Consiliul Judeţean Neamţ, personalul de aici trebuie sprijinit cu investiţii reale în dotare, în aparatură, în modernizarea secţiilor pentru a reuşi să vină în întâmpinarea problemelor pacienţilor', a menţionat preşedintele CJ Neamţ, Vasile Pruteanu.
Artroscopia este o procedură chirurgicală care permite doctorului să vadă articulaţiile corpului cu ajutorul unei camere video miniaturale, subţiri, numită artroscop. Artroscopia permite medicului să studieze suprafaţa articulaţiilor şi ţesuturile moi care le înconjoară, cum ar fi ţesutul ce leagă oasele între ele, precum şi ţesuturile solide ce acoperă capetele oaselor şi formează o zonă tampon între acestea. Această procedură poate fi utilizată pentru diagnosticarea problemelor articulaţiilor, efectuarea unei intervenţii chirurgicale pentru rezolvarea problemelor articulaţiilor, pentru îndepărtarea corpurilor străine sau pentru monitorizarea unei boli sau a eficacităţii unui tratament. AGERPRES/(AS - Gabriel Apetrii)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Neamţ: Spitalul Judeţean are nevoie de investiţii de 20 de milioane de lei pentru a primi acreditarea Peste 20 de milioane de lei trebuie să fie investite în Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ pentru ca unitatea sanitară să poată fi acreditată anul viitor.
Fiecare copil din Piatra Neamţ contează! Sprijin în valoare de 110.000 lei pentru Maternitatea din Piatra Neamţ Piatra Neamţ, 21 noiembrie 2012 – Organizaţia Salvaţi Copiii donează secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ echipamente medicale performante în valoare de 110.000 lei, cu scopul de a contribui la reducerea mortalităţii infantile din judeţ. În 2011, rata mortalităţii infantile...
Alba: Zeci de milioane de lei investiţi de Consiliul Judeţean în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Alba a investit în ultimii ani 30 de milioane de lei în reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, alte 10 milioane de lei fiind preconizate a fi alocate în acest an în reparaţii capitale, dotări independente şi noi construcţii, a precizat, marţi, într-o conferinţă...
Executivul: Aproape 56 milioane lei pentru investiţii la spitale din Suceava, Botoşani, Rădăuţi şi Piatra Neamţ Guvernul a aprobat, miercuri, o hotărâre privind investiţiile care urmează să se facă la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Ioan cel Nou" din Suceava, Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani, Spitalul Municipal Rădăuţi şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, valoarea totală a investiţiilor...
Neamţ: Un laparoscop de la secţia de ginecologie a Spitalului Judeţean a fost pus în funcţiune după 5 ani de la achiziţionare Un laparoscop achiziţionat în urmă cu cinci ani, cu fonduri de la Banca Mondială, pentru secţia de ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, a fost pus în funcţiune abia zilele acestea, a declarat presei, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Emilia Arcan.
Caraş-Severin: Investiţii de 3,3 milioane de euro la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa Investiţiile pe care Consiliul Judeţean Caraş-Severin le-a efectuat până acum la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa se ridică la aproape 3,3 milioane euro.