Cele mai citite
 


Sistem de telemedicină pentru Spitalul 'Marie Curie'
marţi, 21 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Departamentul de Chirurgie cardiacă şi cardiologie de la Spitalul de Copii "Marie Curie" a primit luni din partea Centrului Massa Carrara din Italia un sistem de telemedicină.
"Sistemul de telemedicină ne va permite ca pentru cazuri deosebite să consultăm specialiştii din Italia, ne ajută în pregătirea specialiştilor. Azi, unei fetiţe operate la trei ani de defect septal intraatrial în România i se va face o ecografie, care va fi discutată în direct cu specialiştii italieni. Peste 1.000, noi credem că 1.500 de copii au probleme de malformaţii cardiace. Dintre aceştia doar 200-400 de cazuri sunt rezolvate, la care se mai adaugă altele care merg în străinătate, restul se pierd. De aceea este necesară existenţa unui centru de chirurgie cardiacă şi cardiologie specializat pentru copii. Sperăm ca din toamnă să putem începe activitatea în centru şi să operăm 10-20 de copii. Avem aprobate 22 de posturi de Ministerul Sănătăţii, sperăm să se ocupe, avem deja doi cardiologi şi medici chirurgi care lucrează în străinătate şi care au spus că vor veni să lucreze la noi", a spus dr Cătălin Cârstoveanu, şeful Departamentului.
Andreea Paul Vass, consilier al primului-ministru, a spus că a susţinut acest proiect încă de la început. "Am fost alături de această campanie încă înainte să am un copil. Liana Stanciu şi dr. Cârstoveanu m-au convins", a afirmat ea.
Aceasta a menţionat că anual statul cheltuie cu fiecare copil care pleacă în străinătate pentru tratament aproximativ 30.000-35.000 de euro, rezolvându-se între 30 şi 35 de cazuri, dar ar avea nevoie aproximativ 1.000 de copii de tratamente pentru diferite malformaţii.
Ambasadorul Italiei în România, Mario Cospito, a făcut referire la faptul că oamenii de afaceri italieni au contribuit în mai multe rânduri la refacerea acestui spital. El şi-a exprimat speranţa că cei 1.000 de copii care ar avea nevoie de intervenţii vor putea fi operaţi în ţară şi vor beneficia de condiţii foarte bune.
Înfiinţarea centrului a pornit de la o iniţiativă privată, susţinută de Liana Stanciu şi Fundaţia "Inima Copiilor".
Alex Popa, de la Fundaţia amintită, a subliniat că prin campaniile desfăşurate s-a strâns o sumă importantă - 1,4 milioane de euro -, la care s-a adăugat şi contribuţia statului, de 1,7 milioane de euro.
"Sistemul de telemedicină donat de Centrul Massa Carrara va asigura specializarea personalului medical. Campania noastră va continua iar cei care doresc să doneze 2 euro o pot face prin sms la 890, pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi de inimă", a spus Alex Popa. AGERPRES /(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 400 de copii cu malformaţii cardiace au fost operaţi, în ultimii trei ani, la Spitalul 'Marie Curie' Peste 400 de copii cu malformaţie cardiacă au fost operaţi, în ultimii trei ani, la Spitalul "Marie Curie", de medici italieni şi români, în cadrul unui program de cooperare între Ministerul Sănătăţii şi Clinica San Donato, acordul dintre cele două părţi fiind prelungit pentru încă trei ani.
Dr. Tammam Ioussef: 169 de copii cu malformaţii cardiace, operaţi la "Marie Curie" în ultimii doi ani Un număr de 169 de copii cu malformaţie cardiacă au fost operaţi, în ultimii doi ani, la Spitalul "Marie Curie", de medici italieni şi români, în cadrul unui program de cooperare între Ministerul Sănătăţii şi Clinica San Donato.
100 de copii cu malformaţii cardiace, 70% dintre acestea grave, au fost operaţi la 'Marie Curie' în ultimul an Un număr de 100 de copii cu malformaţii cardiace au fost operaţi cu succes în ultimul an şi jumătate la Spitalul "Marie Curie" de medicii italieni şi români, în cadrul Programului de cooperare între Ministerul Sănătăţii şi Clinica San Donato.
Conf. dr. Horaţiu Suciu: Este necesară o strategie naţională în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice (interviu) Şeful Clinicii Chirurgie Cardiovasculară Adulţi şi Copii Tg. Mureş, conf. dr. Horaţiu Suciu, a subliniat într-un interviu acordat AGERPRES că în România nu există cardiologie intervenţională pediatrică, deşi sunt numeroase patologii care pot fi tratate în acest mod şi care pot scuti numeroase intervenţii...
Primele aparate de chirurgie cardiovasculară au ajuns la Spitalul 'Marie Curie' Spitalul 'Marie Curie' din Capitală a primit primele aparate pentru amenajarea Secţiei de chirurgie cardiovasculară pentru copii, din fondurile oferite de Ministerul Sănătăţii şi compania Procter&Gamble, în cadrul campaniei ''Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri'', a declarat, miercuri, într-o conferinţă...
MS: Şase copii cu malformaţii cardiace vor fi operaţi de medici italieni la Spitalul Marie Curie O echipă de 11 specialişti italieni, formată din şase doctori, patru asistente şi un perfuzionist, va sosi, luni, la Spitalul de Copii Marie Curie, pentru a opera, împreună cu medicii şi asistenţii români, şase copii cu malformaţii cardiace congenitale.