Cele mai citite
 


Berlinul vrea să faciliteze angajarea inginerilor şi doctorilor străini
miercuri, 22 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul german al educaţiei, Annette Schavan, a anunţat marţi că Berlinul vrea să faciliteze recrutarea inginerilor şi medicilor străini pentru a combate penuria de mână de lucru calificată de care suferă Germania, relatează France Presse.
'Suntem cu toţii de acord când spunem că sistemul complicat de prioritate la angajare /oferit unui cetăţean german sau din Uniunea Europeană/ pentru ingineri şi doctori trebuie abolit', a afirmat dna Schavan într-un interviu pentru cotidianul regional Neue Passauer Presse.

'Pe viitor, nu va mai fi necesar să se dovedească faptul că pentru o anumită ofertă de muncă nu s-a putut găsi niciun candidat german sau din UE', potrivit ministrului conservator, care a vorbit despre un pas important în faţa 'lipsei grave de candidaţi'. Guvernul Angelei Merkel va examina miercuri, în cadrul consiliului de miniştri, un proiect de lege pe acest subiect.

În octombrie, Annette Schavan a apreciat că circa 300.000 de imigranţi calificaţi ar putea fi angajaţi în Germania datorită unei relaxări a regulilor privind angajarea de mână de lucru străină, în special printr-o mai bună recunoaştere a diplomelor străine. Germania, care a fost implicată într-o dezbatere violentă asupra imigraţiei toamna trecută, vrea să faciliteze recunoaşterea diplomelor obţinute în străinătate, notează AFP.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.
Violenţa împotriva unor lucrători imigranţi din Cipru, rezultat al colapsului economic (Independent) Lucrătorii imigranţi din Cipru sunt din ce în ce mai mult ţinta unor atacuri pe insula de vacanţă afectată de colapsul economic, scrie cotidianul britanic The Independent.
Romeo Stavarache: Sunt adeptul paşilor mărunţi, făcuţi cu tenacitate şi responsabilitate pe termen mediu şi lung (interviu) Primarul municipiului Bacău, liberalul Romeo Stavarache, aflat la cel de-al treilea mandat ca edil, vorbeşte, într-un interviu acordat AGERPRES, despre ceea ce l-a determinat să ia decizia de a rămâne în continuare alături de băcăuani, despre atuurile care l-au ajutat să câştige, cu aproape un an în...
Hunor Kelemen: Cei care au insistat cu SMURD-ul nu au evaluat bine situaţia; oamenii au spus 'Stop joc'(interviu) Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, este de părere că românii au înţeles măsurile de austeritate din 2010 şi 2011 şi au "răbdat", iar "picătura care a umplut paharul" şi care i-a determinat să protesteze a fost reforma din sistemul sanitar. În opinia sa, cei care au insistat mai mult decât trebuia pe acest...
Satu Mare: Dorel Coica (USL) -Ca primar vreau să realizez proiectul Satu Mare IT Valley (interviu) Candidatul USL la Primăria municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi propune realizarea a peste 1.000 de locuinţe sociale, proiectul fiind preluat 'la cheie' de la primarul Constanţei, Radu Mazăre. Coica are în program şi crearea unui Fond de Dezvoltare...
Satu Mare: Dorel Coica (USL) -Ca primar vreau să realizez proiectul Satu Mare IT Valley(interviu) Candidatul USL la Primăria municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi propune realizarea a peste 1.000 de locuinţe sociale, proiectul fiind preluat 'la cheie' de la primarul Constanţei, Radu Mazăre. Coica are în program şi crearea unui Fond de Dezvoltare...