Cele mai citite
 


Pilula care provoacă avortul, autorizată în Italia în pofida presiunilor
vineri, 31 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Sanatate si frumusete
 

Paris, 31 iul /Agerpres/ - Agenţia Italiană a Medicamentelor (AIFA) a autorizat folosirea pilulei pentru a pune capăt unei sarcini nedorite. Puternicele presiuni exercitate de Biserica catolică şi de guvernul Berlusconi n-au reuşit să împiedice acest lucru. După proceduri care au durat doi ani, AIFA a dat joi, 30 iulie, undă verde comercializării acestei pilule, care permite femeilor să nu mai recurgă la avorturile chirurgicale şi să întrerupă pe cale medicamentoasă sarcinile nedorite, relatează cotidianul francez Le Figaro de vineri.

Pilula pentru avort, autorizată în Franţa de 20 de ani, nu va putea fi administrată decât în spital şi înaintea celei de-a şaptea săptămâni de sarcină. Autorizarea acestei pilule, RU486, a provocat furia bisericii şi a dreptei conservatoare. De la cererea de introducere pe piaţă, depusă de un laborator francez în 2007, au încercat să interzică comercializarea, în numele drepturilor pe care embrionul le are încă de la conceperea sa. La aflarea veştii că vânzarea pilulei a fost autorizată, preşedintele emerit al Academiei Pontificale pentru Viaţă a Vaticanului, monseniorul Elio Sgreccia, a promis „excomunicarea doctorului, a femeii şi a tuturor celor care favorizează utilizarea acestei pastile”. El spune că „această pilulă nu este un medicament, ci o otravă mortală”.

Mai mulţi membri ai cabinetului Berlusconi au fost rezervaţi în privinţa comercializării pilulei de avort. Subsecretarul de stat la Ministerul de Interne, Alfredo Mantovano, a afirmat joi: „Se ia o decizie ca şi cum ar fi vorba de un medicament împotriva febrei şu nu de un mijloc de a suprima o viaţă, chiar dacă nu este decât în faza sa iniţială”. Cu puţin timp înaintea autorizării folosirii acestei pastile, ministrul tineretului, Giorgia Meloni, afirmase că „fiecare nou mijloc care întrerupe o viaţă nu este o victorie pentru nimeni”. Luca Volonte, deputat de centru-dreapta, declarase că, de fapt, „cea care triumfă este cultura morţii”.

Dezbaterea asupra avortului suscită şi astăzi numeroase polemici în Italia. Chiar dacă avortul este permis din 1978, numai 30% dintre medici îl practică, conform cifrelor oficiale. O lege permite doctorilor să recurgă la „dreptul lor la conştiinţă” şi să refuze sa facă avorturi, încheie Le Figaro.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Camionul discordiei: primele confecţii ale pilulei ce provoacă avortul au sosit în Italia Primele confecţii ale pilulei ce provoacă avortul au sosit la 29 martie, în Italia. O furgonetă plecată din Franţa a descărcat deja 2.000 de cutii în depozitul DHL din Settala, în provincia Milano. Călătoria medicamentului Ru486 până în Italia pare încheiată. A fost un parcurs lung şi frământat, care...
Două din trei adolescente britanice însărcinate avortează Cifrele arată că două treimi din adolescentele britanice însărcinate avortează, iar rata celor care preferă să renunţe la sarcină, în loc s-o păstreze, a crescut cu o cincime în ultimii zece ani, informează Biroul Naţional de Statistică din Marea Britanie, citat de Daily Mail.
Episcopii spanioli ar accepta o pilulă contraceptivă care să evite sarcina în urma unui viol Secretarul general al Conferinţei Episcopale Spaniole /CEE/, Juan Antonio Martínez Camino, consideră legitimă folosirea unei pilule care să evite concepţia în cazurile de viol, însă doar dacă aceasta nu provoacă un "efect de avort". Potrivit EFE, acesta a precizat că, în prezent, CEE nu ştie de existenţa...
Autorizarea pilulei abortive RU 486 în Italia nemulţumeşte Vaticanul (revista presei) Roma, 31 iul - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: Autorizarea joi a comercializării în Italia a pilulei abortive RU 486 de către Agenţia naţională pentru farmaceutice (AIFA) a fost primită cu mare nemulţumire la Vatican, reprezentanţii Sfântului Scaun declarând că vor fi vizaţi de e...
Un nou caz al unei românce decedate la Roma în urma unui avort ilegal Roma, 2 dec - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: O femeie cu cetăţenie română în vârstă de 40 de ani, dintr-o tabără de nomazi din Roma, a decedat noaptea trecută din cauza unor complicaţii cardio-respiratorii după ce săptămâna trecută fusese internată în spital pentru că înghiţise un...
SUA: contraceptivele gratuite contribuie la scăderea numărului de avorturi /studiu/ Furnizarea de contraceptive gratuite tinerelor care riscă să aibă sarcini nedorite a permis reducerea într-o manieră drastică a numărului de avorturi şi a cazurilor de sarcină la adolescente, potrivit unui studiu efectuat în statul Missouri (centrul SUA) şi dat publicităţii joi, informează AFP.