Cele mai citite
 


Hunedoara: SMURD va fi afectat de reorganizarea teritorială a judeţelor
miercuri, 22 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reorganizarea administrativă a României va afecta activitatea SMURD Hunedoara, care ar putea pierde principala sursă de finanţare asigurată din fondurile Consiliului Judeţean, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei Salvital-SMURD Hunedoara, Petru Mărginean.
''Este necesar să tragem un semnal de alarmă, pentru că dacă se ajunge la acea dezorganizare teritorială, nu vom mai avea posibilitatea de a finanţa SMURD de la bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara, cel mai important partener al Asociaţiei Salvital'', a afirmat Mărginean.
Potrivit acestuia, dintre cei 65 de membri ai Asociaţiei Salvital-SMURD Hunedoara, majoritatea primării, doar patru administraţii locale au achitate, la zi, obligaţiile financiare pe care şi le-au asumat pentru finanţarea SMURD în judeţ, între aceştia numărându-se şi CJ Hunedoara.
De altfel, Asociaţia Salvital a solicitat sprijinul CJ Hunedoara pentru a se reuşi plata în avans a ratelor de leasing la ambulanţele folosite de SMURD.
''Cu ajutorul CJ Hunedoara, vrem să plătim acum 13 rate de leasing pentru două ambulanţe ale SMURD, ultimele pe care trebuie să le mai achităm. Valoarea acestor rate se ridică la 45.600 de lei. Fără sprijinul CJ, noi am putea dispărea'', a spus preşedintele Asociaţiei Salvital-SMURD Hunedoara.
În opinia sa, în cazul desfiinţării modulelor SMURD, paramedicii nu ar putea fi preluaţi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), în condiţiile în care instituţia face restructurări de personal.
Varianta trecerii modulelor în subordinea primăriilor ar putea fi luată în discuţie doar pentru acele administraţii locale care au bugetele necesare pentru susţinerea acestui serviciu de prim-ajutor, în speţă fiind nominalizate oraşele Deva, Hunedoara şi Petroşani.
În prezent, Asociaţia Salvital, care gestionează activitatea SMURD în judeţul Hunedoara, are de recuperat de la membrii săi cotizaţii restante în valoare totală de 1,16 milioane lei.
SMURD deţine opt ambulanţe care sunt distribuite pe tot atâtea module în principalele zone ale judeţului Hunedoara, în activitate fiind 85 de paramedici. AGERPRES/(A, AS - Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Ajutor pentru paramedicii SMURD Asociaţia Salvital, care gestionează activitatea modulelor SMURD din judeţul Hunedoara, a câştigat o finanţare nerambursabilă în valoare de 71.304 dolari din partea Fundaţiei Soros România pentru susţinerea activităţii paramedicilor din cadrul acestui serviciu de urgenţă, proiectul derulându-se pentru...
Hunedoara: Un nou modul SMURD se va deschide în Baru, pe DN66, la jumătatea distanţei dintre Haţeg şi Petroşani Un nou modul SMURD va fi deschis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara în localitatea Baru, pe DN 66, la jumătatea distanţei dintre oraşele Haţeg şi Petroşani, scopul urmărit fiind reducerea timpului în care paramedicii pot ajunge la locul unor accidente, a declarat luni şeful ISU...
Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara nu fac parte din structura ISU Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara sunt singurii din ţară care nu fac parte din structura Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), ei fiind angajaţii unei asociaţii care este finanţată din fondurile membrilor săi, cei mai importanţi fiind Consiliul Judeţean şi primăriile de oraşe şi comune...
Hunedoara: Autorităţile propun ca paramedicii SMURD din judeţ să fie în subordinea ISU Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara ar trebui preluaţi în subordinea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat miercuri primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, menţionând că în acest fel se vor corecta anumite nedreptăţi ce ţin de salarizarea acestora şi s-ar normaliza o situaţie...
Paramedicii SMURD hunedoreni au cele mai mici salarii din ţară, spune primarul din Deva Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara au între cele mai mici salarii din ţară, în condiţiile în care nu s-a reuşit încadrarea acestora pe funcţii în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), din motive birocratice, a declarat luni primarul municipiului Deva, Petru Mărginean.
Dâmboviţa: Ambulanţe noi primite de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa a primit de la Ministerul Sănătăţii trei ambulanţe noi, astfel că serviciul SMURD se va extinde şi în oraşele Moreni, Găeşti şi Pucioasa, se arată într-un comunicat al ISU Dâmboviţa, remis miercuri.