Cele mai citite
 


Japonia: Capsulă endoscopică autopropulsată pentru observarea stomacului şi a colonului
miercuri, 22 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de oameni de ştiinţă niponi a anunţat marţi realizarea unei capsule endoscopice cu autopropulsie ce poate fi controlată de la distanţă şi poate "naviga" prin stomac sau colon, transmite AFP.
Cercetătorii de la Universitatea Ryukoku şi de la Colegiul de Medicină de la Osaka au reuşit, cu ajutorul acestei capsule, să obţină imagini din tractului digestiv uman.

Aceasta este prima oară când un endoscop se deplasează în manieră autonomă din anus pe tractul digestiv, transmiţând imagini, conform echipei care şi-a prezentat invenţia la Chicago, cu ocazia unei conferinţe internaţionale asupra maladiilor digestive.

Micuţul instrument botezat "Sirena" măsoară doar 1 centimetru în diametru şi are 4,5 centimetri lungime. Medicii folosesc un joystick pentru a controla mişcarea acestei capsule. Acest endoscop poate fi înghiţit cu uşurinţă pentru ca medicii să observe interirorul stomacului, sau poate fi introdus pe cale rectală pentru un control amănunţit al colonului.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul Colentina va beneficia de un sistem de investigare cu capsulă endoscopică Pacienţii Spitalului Clinic Colentina vor beneficia de o tehnică modernă în domeniul endoscopiei prin folosirea unor capsule endoscopice pentru diagnosticarea anumitor afecţiuni ale tubului digestiv, a declarat doctorul Bogdan Mastalier, şeful Clinicii de chirurgie.
Capsula endoscopică evaluarea şi tratamentul bolii inflamatorii a intestinului Clinicile Medcenter din Bucureşti oferă un nou instrument modern de diagnostic, folosit în explorarea intestinului subţire - capsula endoscopică -un instrument ce prezintă avantajul de a fi mult mai uşor de utilizat şi de suportat de către pacient, în comparaţie cu metodele tradiţionale atât de incomode...
Cluj: Intervenţie endoscopică în premieră pentru Europa de Sud-Est O intervenţie endoscopică în premieră pentru România şi pentru Europa de Sud-Est a fost realizată la Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie 'Prof. Dr. O. Fodor' Cluj-Napoca, unui copil de patru ani şi jumătate care nu se mai putea alimenta din cauza unei afecţiuni motorii esofagiene.
Conf.dr. Cristian Gheorghe: Tendinţa în gastroenterologie este diagnosticul precoce - interviu Conf. dr. Cristian Gheorghe, directorul medical al Institutului de Gastroenterologie, Chirurgie şi Transplant Hepatic Fundeni a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că tendinţa în gastroenterologie - care înseamnă afecţiuni ale tubului digestiv, ale ficatului, ale căilor biliare şi pancreasului...
Stomacul Stomacul – este un organ cavitar mobil, in forma de cimpoi sau litera „J”, reprezentand portiunea cea mai dilatata a tubului digestiv, cu rol de depozitare si digestie a alimentelor.
Capsula endoscopică – evaluarea şi tratamentul bolii inflamatorii a intestinului Capsula endoscopică (wireless capsule endoscopy - WCE) este o unealtă de diagnostic pentru evaluarea bolnavilor cu boli ale intestinului subţire şi în diagnosticul hemoragiilor gastrointestinale obscure.