Cele mai citite
 


MS: Unităţile care percep coplată pentru fertilizarea in vitro vor fi excluse din program
miercuri, 22 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unităţile sanitare publice sau private admise în programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer riscă excluderea din acest program dacă percep coplată de la pacienţi pentru derularea procedurilor de fertilizare in vitro, precizează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat remis marţi.
MS atenţionează că, în conformitate cu Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 765/2011, art. 5, procedurile de fertilizare in vitro, reprezentând procedurile de prelevare a ovocitelor prin puncţie foliculară, recoltare a spermei şi procesarea acesteia, inseminare a ovocitelor, transferul  embrionar şi monitorizarea evoluţiei cazului până în săptămâna a 13-a de sarcină inclusiv sunt gratuite, fiind achitate de Ministerul Sănătăţii din fondurile alocate programului.
'Am primit mai multe sesizări din partea cuplurilor care au început să depună dosarele medicale pentru a putea accesa programul. Acestea semnalează perceperea de către unele centre medicale a unor taxe suplimentare pentru derularea procedurilor de fertilizare in vitro. Am cerut să fie analizate toate aceste sesizări şi, dacă se dovedeşte că unităţile percep taxe, nejustificat, acestea vor fi sancţionate şi excluse de la derularea programului', a declarat ministrul sănătăţii, Cseke Attila, potrivit comunicatului citat.
Începând cu 1 iunie, în premieră, Ministerul Sănătăţii a demarat Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer, prin care se asigură gratuit fondurile necesare realizării procedurilor de fertilizare in vitro pentru cuplurile infertile.
Conform Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 765/2011, art. 7, alin. e), unităţile sanitare implicate în program au obligaţia de a prezenta o declaraţie pe propria răspundere privind neperceperea de la cuplurile incluse în subprogramul FIV/ET a coplăţii pentru activităţile specifice, precizează MS. AGERPRES/(AS-Antonia Niţă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un număr de 6 unităţi medicale au îndeplinit criteriile pentru a derula programul gratuit de fertilizare in vitro şi embriotransfer Un număr de 6 unităţi medicale au îndeplinit criteriile pentru a derula programul gratuit de fertilizare in vitro şi embriotransfer pe care Ministerul Sănătăţii l-a demarat în primăvara acestui an, informează miercuri într-un comunicat de presă instituţia.
Timiş: Prima sarcină în cadrul Programului Naţional de Fertilizare in Vitro şi Embriotransfer Medicii timişoreni au reuşit prima sarcină din România obţinută prin fertilizare în vitro în cadrul Programul Naţional de Fertilizare in Vitro şi Embriotransfer (FIV-ET), derulat prin Ministerul Sănătăţii. Părinţii sunt un cuplu de muncitori din judeţul Arad.
MS: 106 cupluri au optat, până la 30 iunie, pentru fertilizare in vitro şi embriotransfer Un număr de 106 dosare medicale ale cuplurilor care au optat pentru înscrierea în Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer au fost depuse de unităţile sanitare la Ministerul Sănătăţii până la data de 30 iunie.
Aproximativ 800 de cupluri vor beneficia, de la 1 iunie, de programul MS de fertilizare in vitro Bucureşti, 29 mar /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii va începe, de la 1 iunie, primul program de fertilizare in vitro şi embriotransfer în scopul de a asigura fondurile necesare realizării procedurii de fertilizare in vitro pentru cuplurile infertile, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul...
Peste 50 de proceduri de fertilizare in vitro realizate prin programul Ministerului Sănătăţii Prin Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer al Ministerului Sănătăţii (MS) au fost realizate până în prezent peste 50 de proceduri de fertilizare in vitro.
MS: Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer a intrat în linie dreaptă Ministerul Sănătăţii a publicat vineri pe pagina sa de internet, pentru dezbatere publică, Ordinul privind aprobarea Normelor metodologice pentru realizarea şi raportarea activităţilor specifice în cadrul subprogramului de fertilizare in vitro şi embriotransfer.