Cele mai citite
 


O franţuzoiacă se luptă pentru mamele din România
miercuri, 22 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O franţuzoiacă, Laurence Demairé, în vârstă de 82 de ani, luptă de zece ani pentru dreptul femeilor române de a aduce pe lume copii în cele mai bune condiţii, scrie ziarul La Croix în ediţia de luni.
Primul contact cu România a fost în 1996, când a văzut câteva fotografii reprezentând copii abandonaţi în orfelinate. 'Aş fi plecat imediat în România, dar mi-au trebuit trei ani ca să iau această decizie', povesteşte Laurence. Când a ajuns în România, în 1999, a lucrat pentru un ONG care se ocupa de orfani. Şi-a dat seama că problema abandonurilor este direct legată de modul în care este abordată naşterea. 'Am avut o revelaţie şi m-am decis să lupt pentru acest lucru', spune ea. Franţuzoaica a început apoi să viziteze maternităţi din ţară şi a observat că aproape peste tot bebeluşii sunt puşi, imediat după naştere, în saloane comune şi sunt daţi mamelor abia după câteva ore. 'Din motive igienă', i s-a explicat.

Laurence Demairé, împreună cu membrii asociaţiei franco-române 'Bébé Bienvenu' pe care aceasta a creat-o recent, a început să strângă semnături pentru o petiţie pe care vor s-o trimită parlamentului. 'Dorim o lege care să oblige toate maternităţile din România să respecte dreptul părinţilor de a avea cel puţin două ore de intimitate cu copilul lor imediat după naştere', spune aceasta.

'Primele ore petrecute cu bebeluşul contează cel mai mult. Bebeluşul simte neliniştea medicului care îl ia din braţele mamei şi îşi va aminti toată viaţa de acest moment!', adaugă Laurence Demairé. 'În România, medicii învaţă în facultate că bebeluşul trebuie luat imediat din braţele mamei pentru a verifica dacă starea lui de sănătate este bună', explică Dănuţ Ciolompea, medic generalist.

Laurence Demairé a creat asociaţia 'Bébé Bienvenu' pentru a-i sensibiliza pe medici şi a-i forma în maternologie, o disciplină care pleacă de la principiul că primele ore de viaţă sunt cele mai importante. Datorită eforturilor sale, patru medici practicieni au fost formaţi în Franţa.

Laurence Demairé consideră că şi-a îndeplinit misiunea şi este hotărâtă să se întoarcă în Franţa la sfârşitul acestei luni, după ce de câţiva ani de zile se stabilise la Bucureşti. De acum înainte, este responsabilitatea românilor de a duce mai departe ceea ce ea a început.AGERPRES/(Elena Dumbravă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Femeia-Medic, mereu în 'lupta' cu viaţa Viaţa, în multiple accepţiuni - sănătatea, naşterea, vindecarea, mai-binele urmaşilor - este o constantă a fiecărei femei, a femeii-mame. Tot atât de adevărată este afirmaţia şi în ceea ce priveşte "fişa postului" Femeii-Medic. În cazul acesteia, lupta pentru viaţă presupune, pe lângă altruism, competenţă...
ANNA: Moaşele moderne sunt profesionişti care acordă asistenţă medicală holistică Moaşele moderne sunt profesionişti care acordă asistenţă medicală holistică, atât pentru femeile însărcinate, cât şi pentru nou-născuţi, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Asociaţia pentru Naştere Naturală şi Alăptare (ANNA).
Naşterea provocată ar putea creşte riscul de autism la copii (studiu) O naştere provocată sau accelerată ar putea creşte riscul ca nou născutul să dezvolte autism, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu publicat de Universităţile Michigan şi Duke din SUA şi care subliniază necesitatea de a se continua cercetările privind cauzele acestei maladii, informează marţi...
Sibiu: Naştere de tripleţi la maternitatea SCJU, prima după 2013 O naştere de tripleţi a avut loc joi, în cadrul maternităţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, operaţia decurgând în condiţii bune.
Dorna lansează prima fereastră interactivă din România: Fereastra de speranţă Anul acesta, Dorna a extins promisiunea de susţinere a copiilor născuţi prematur şi către mame şi a creat prima fereastră interactivă din România - Fereastra de speranţă. Această inițiativă este parte a campaniei „Grijă pentru copii”, dezvoltată de Dorna împreună cu Organizația Salvaţi Copiii...
130 de ani de la naşterea medicului Nicolae Hortolomei, membru titular al Academiei Române Medicul Nicolae Hortolomei, membru titular al Academiei Române, s-a născut la 27 noiembrie 1885, la Huşi, judeţul Vaslui. A urmat cursurile Universităţii de Medicină din Iaşi. Profesor de Patologie chirurgicală (1920-1921) şi de Clinică chirurgicală (1921-1930) la Facultatea de Medicină din Iaşi; profesor...