Cele mai citite
 


OMS a făcut publice primele sale recomandări cu privire la homosexualii bolnavi de SIDA
miercuri, 22 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a făcut publice marţi, în premieră, un set de 'linii directoare mondiale' destinate extinderii accesului la tratament al homosexualilor bolnavi de SIDA, care, potrivit organizaţiei, sunt discriminaţi în numeroase ţări, transmite AFP.

Recomandările au fost elaborate în contextul în care s-a constatat că 'bărbaţii care au întreţinut raporturi sexuale cu alţi bărbaţi, dar şi transsexuali se numără printre cei care au fost afectaţi în mod disproporţionat de epidemia de HIV - virusul SIDA - în ultimii 40 de ani', a precizat directorul departamentului pentru HIV/SIDA, Gottfried Hirnschall, în cadrul unei conferinţe de presă.

Mai mult, OMS a constatat recent o recrudescenţă a cazurilor de infectare, mai ales în ţările industrializate. Astfel, homosexualii se confruntă cu un risc de 20 de ori mai mare să contracteze virusul decât populaţia generală.

Or, multe dintre aceste persoane nu beneficiază de îngrijirea medicală adecvată mai ales din cauza fenomenelor de excluziune socială cărora le cad victime, subliniază OMS.

Astfel, în nu mai puţin de 75 de ţări din lume, în cea mai mare parte de pe continentul african, activităţile sexuale între persoane de acelaşi sex sunt sancţionate de legislaţie, ceea ce duce la 'hărţuire, excludere, discriminare sau alte violenţe' în toate aspectele vieţii lor, la muncă, în educaţie, dar şi în spitale.

'Din cauza stigmatizării, a discriminării, /aceste persoane/ au acces tardiv la serviciile de sănătate sau nu au deloc acces la acestea', a notat responsabilul OMS.

De aceea, noile linii directoare ale OMS susţin îndeosebi adoptarea de legi împotriva discriminării şi îmbunătăţirea accesului la tratamente.

'Dacă nu acordăm atenţie populaţiei-cheie în această epidemie, nu vom ajunge niciodată să eradicăm HIV', a notat Hirnschall.AGERPRES/(Mihaela Toth)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Serviciile specifice HIV ating parţial adolescenţii din întreaga lume. Cu ocazia Zilei Mondiale SIDA 2013, Organizaţia Mondială a Sănătăţii lansează o serie de recomandări pe tema HIV/SIDA, pentru intensificarea eforturilor de testare, consiliere, tratament şi îngrijire a acestui grup vulnerabil
OMS: Toate persoanele cu HIV trebuie să ia medicamente antiretrovirale Toate persoanele infectate cu HIV, virusul imunodeficienţei umane care provoacă SIDA, trebuie să ia medicamente antiretrovirale cât mai curând posibil după diagnosticare, recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) într-un comunicat ce extinde directivele actuale în domeniu pentru cele 194 de state...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii face apel la China să îşi intensifice lupta împotriva SIDA Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut apel luni la Beijing să depună mai multe eforturi în vederea combaterii SIDA, în condiţiile în care China numără oficial o jumătate de milion de persoane infectate cu virusul HIV, sute de mii de alte persoane putând fi contaminate fără să ştie acest lucru...
VIRUSUL ZIKA OMS cere 121 de milioane dolari pentru răspunsul global faţă de epidemia Zika Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a prezentat vineri Planul Strategic de Răspuns privind epidemia Zika pentru următoarele 18 luni, care se axează pe prevenire şi pe gestionarea efectelor bolii, pentru care este nevoie de 121 de milioane de dolari, relatează EFE.
OMS anunţă eradicarea Ebola în Guineea, ţara unde a început epidemia în urmă cu doi ani Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat marţi, într-un comunicat, eradicarea Ebola în Guineea, ţară unde în urmă cu doi ani s-a înregistrat primul caz care a dus la o epidemie ce s-a răspândit în ţările vecine Liberia şi Sierra Leone, transmit AFP, EFE şi Reuters.
VIRUSUL ZIKA OMS susţine amânarea donării de sânge de către persoanele care au călătorit în zone de risc Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră oportună amânarea donării de sânge de către persoane care au călătorit în ţări cu risc de propagare a virusului Zika, după ce o femeie însărcinată revenită din Columbia a fost diagnosticată în Spania, o premieră pentru Europa, informează agenţia France...