Cele mai citite
 


Patru regiuni din Franţa se confruntă cu lipsa maternităţilor
miercuri, 22 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patru regiuni din Hexagon par afectate de o lipsă de maternităţi, chiar dacă numai 2% dintre femeile cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani locuiesc la peste 45 de minute de o maternitate în Franţa, scrie Le Parisien.
Conform unei anchete a Ministerului Sănătăţii, aproape o treime dintre femeile din regiunea Corsica (31%) fac peste 45 de minute pe drum pentru a ajunge la o maternitate, comparativ cu 11% în regiunea Limousin, 8% în Franche-Comté şi 7% în Poitou-Charentes.

Situaţia este şi mai alarmantă în ceea ce priveşte maternităţile pentru sarcinile în pericol, şi anume la maternităţile de nivel 3, după sistemul de clasificare din Franţa. Majoritatea femeilor franceze (94%) locuiesc la o distanţă conformă cu normele de securitate, adică la mai puţin de o oră şi 30 de minute. Totuşi, persoanele care locuiesc în regiunile Corsica, Burgundia, în nordul regiunii Midi-Pyrénées şi în Auvergne nu au acces uşor la aceste maternităţi, domiciliul lor aflându-se la o distanţă care este parcursă în peste o oră şi 30 de minute.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primele contacte între reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi cei ai ambasadelor au avut loc pe 31octombrie (surse MS) Primele contacte între reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi cei ai ambasadelor Franţei şi Israelului au avut loc în data de 31 octombrie, în noaptea imediat după accidentul din Club Colectiv, au precizat sâmbătă, pentru AGERPRES, surse din Ministerul Sănătăţii.
APCR cere Ministerului Sănătăţii aprobarea HG privind introducerea unor medicamente noi, vitale bolnavilor cronici Alianţa Pacienţilor Cronici din România (APCR) cere Ministerului Sănătăţii aprobarea hotărârii de guvern privind introducerea unor medicamente noi, precizând că, în caz contrar, va susţine bolnavii, în continuare, în demersurile lor în instanţă.
Braşov: Facultatea de Medicină solicită Ministerului Sănătăţii suplimentarea locurilor pentru rezidenţiat Facultatea de Medicină din Braşov va înainta, în perioada următoare, Ministerului Sănătăţii un memoriu prin care solicită suplimentarea locurilor pentru pregătirea în rezidenţiat după ce Centrului din municipiu i-au fost alocate, în acest an, 48 de locuri din cele 124 solicitate, lucru care va afecta...
Raeţchi: Corpul de control al Ministerului Sănătăţii trebuie să întreprindă rapid controale în spitalele din Bucureşti Vicepreşedintele PNL Bucureşti, Ovidiu Raeţchi, afirmă că, pe fondul neregulilor prezentate din ce în ce mai des în spaţiul public privind sistemul medical, Corpul de control al Ministerului Sănătăţii trebuie să întreprindă cât mai rapid controale în spitalele din Bucureşti.
Gripa A/H1N1: mai multe ţări europene încearcă să revândă surplusul de vaccinuri Geneva, 3 ian /Agerpres/ - Franţa, Germania şi Olanda intenţionează să revândă în străinătate o parte din stocurile de vaccin împotriva virusului gripei A/H1N1 comandate în exces, informează AFP.