Cele mai citite
 


Sălaj: Demersuri pentru înfiinţarea centrelor de permanenţă
miercuri, 22 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un al treilea centru medical de permanenţă urmează a fi înfiinţat în Sălaj, în localitatea Crasna, după cel care funcţionează deja la Cehu Silvaniei şi altul care va fi inaugurat în curând la Zalău.
Centrul va deservi o populaţie de circa 20.000 de locuitori, din comunele Crasna, Horoatu Crasnei, Sâg, Cizer, Meseşenii de Jos şi Bănişor, medici de familie şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj semnând în acest sens, miercuri, în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Spitalul de boli cronice din Crasna, o convenţie de asociere privind înfiinţarea celei de-a treia unităţi medicale de acest tip din Sălaj.
"Conform programului de guvernare, încercăm să eficientizăm activitatea şi serviciile medicale primare şi una dintre soluţii este reînfiinţarea centrelor de permanenţă. Din experienţă şi din statistici s-a dovedit faptul că, în special la final de săptămână, Urgenţa din cadrul Spitalului Judeţean este foarte aglomerată. Pe de altă parte, încercăm să aducem serviciile medicale primare cât mai aproape de cetăţeni, cu centre de permanenţă zonală, unde medicii din zonă, pe baza unei programări, să asigure permanenţa, bineînţeles contra cost", a precizat prefectul Vegh Alexandru, la întâlnirea menţionată.
Prefectul a adăugat faptul că se fac demersuri pentru înfiinţarea unor centre de permanenţă şi în localităţile Cuzăplac, Ileanda şi Sărmăşag.
Pe de altă parte, directorul DSP Sălaj, Ligia Marincaş, a precizat că pentru un asemenea centru este nevoie de acordul a minim doi medici, dar că numărul optim de medici este de 7-10.
În cadrul aceleiaşi întâlniri, primarul comunei Crasna, Pop Emeric, a arătat că primăria va pune la dispoziţie un spaţiu, în cadrul Spitalului de Boli Cronice, în care să funcţioneze Centrul de Permanenţă şi că va asigura finanţarea cheltuielilor cu utilităţile pentru spaţiul respectiv.
Primarul s-a declarat de acord şi să ia legătura cu reprezentanţii administraţiilor locale din celelalte comune care vor fi arondate centrului, pentru a sprijini funcţionarea în condiţii optime a unităţii medicale de asistenţă primară.
La finalul întâlnirii, toţi medicii prezenţi au semnat convenţia de asociere privind înfiinţarea unui centru de permanenţă în localitatea Crasna. AGERPRES/(AS - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Primul centru de permanenţă, deschis în aprilie la Spitalul Zalău Zalău, 17 mar /Agerpres/ - Primul centru de permanenţă din Sălaj îşi va începe activitatea până cel târziu la finele lunii aprilie, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, conform precizărilor făcute joi de către Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), la o întâlnire cu medicii...
Sălaj: Spitalul Judeţean Zalău, centru de diagnostic audiologic pentru copii Afecţiunile auditive ale nou-născuţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău vor putea fi diagnosticate începând cu luna octombrie, graţie aparaturii de testare obiectivă a auzului, achiziţionată de unitatea spitalicească în cadrul unui proiect ce urmăreşte prevenirea şi reducerea hipoacuziilor în...
Sălaj: "Oscarul" pentru asistenţa medicală din Anglia, pentru un proiect ce vizează Spitalul Judeţean Zalău Un proiect ce vizează prevenirea şi controlul infecţiilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, implementat de unitatea spitalicească în parteneriat cu Hospital Trust Calderdale and Huddesfield din Yorkshire a fost recompensat cu "Nursing time awards", un echivalent al premiilor "Oscar", acordat asistenţilor...
Sălaj: 10.000 de femei aşteptate la testări gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin Circa 10.000 de femei din Sălaj vor putea fi testate gratuit, în cursul acestui an, în cadrul Programul naţional de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin ce a demarat în această lună, cu implicarea mai multor autorităţi în domeniu, dar şi a 62 de medici de familie şi toţi medicii...
Sălaj: Sediu nou pentru Serviciul de Medicină Legală Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău va investi circa 1,7 milioane de lei pentru a construi de la zero un nou sediu pentru Serviciul de Medicină Legală, potrivit managerului celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, Laurenţiu Barna.
Harghita: Centru medical de permanenţă, inaugurat la Miercurea Ciuc Un centru medical de permanenţă a fost inaugurat, marţi, la Miercurea Ciuc, urmând să asigure o parte a asistenţei medicale de urgenţă, astfel încât Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc să nu mai fie luată cu asalt de pacienţi.