Cele mai citite
 


Un cip implantat lângă stomac îi va ajuta pe obezi să slăbească
miercuri, 22 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea
 

Un implant special a fost inventat de oameni de ştiinţă americani pentru persoanele care şi-au pierdut speranţa că vor putea slăbi. Cipul-implant le este inserat pacienţilor în zona abdominală, lângă stomac, trimiţându-le acestora semnale eronate privind senzaţia de saţietate, notează cotidianul rus Komsomolskaia Pravda.

Cipul este fixat în cavitatea abdominală printr-o mică incizie, fiind amplasat lângă stomac şi legat cu ajutorul a doi electrozi de peretele acestui organ. Primul electrod determină momentul în care omul începe să mănânce şi, la rândul său, transmite un semnal celui de-al doilea electrod. Acesta din urmă stimulează receptorii nervilor situaţi în exterior, imitând în acest fel o întindere treptată a stomacului, care are loc de obicei pe măsura alimentării acestuia cu mâncare. Datorită acestui fapt, 'semnal de saţietate' ajunge la creier mai devreme decât umplerea propriu-zisă a stomacului.

Studiul realizat de oamenii de ştiinţă californieni a relevat că 65% dintre pacienţii supraponderali care au luat parte la experiment au pierdut 22% din masa lor corporală într-un singur an. Cipul este deja utilizat pe teritoriul Europei, însă procedura de implant costă destul de mult: 21.000 de dolari.

În Rusia, la metode de intervenţie chirurgicală în caz de obezitate se apelează doar în situaţii extreme, când nicio altă metodă de slăbit nu dă rezultate. Promovând diverse 'metode rapide' de slăbit, oamenii de ştiinţă le pot face bolnavilor un adevărat deserviciu: la orice intervenţie chirurgicală sunt posibile complicaţii mult mai grave decât obezitatea însăşi.AGERPRES/(Adriana Matcovschi)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. univ. Nicolae Hâncu: Pentru prima dată în istoria omenirii sunt 1,3 miliarde de supraponderali Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care evidenţiază că la nivel mondial există o "epidemie de obezitate", o boală cronică, deşi nu este recunoscută, în prezent, ca atare, chiar...
Implanturile cu silicon nu ţin o viaţă, avertizează chirurgii americani Femeile care îşi fac implanturi mamare cu silicon vor avea nevoie probabil de o intervenţie chirurgicală suplimentară peste 8-10 ani pentru a evita complicaţii cum ar fi ruperea implantului, a avertizat miercuri Administraţia americană pentru alimente şi medicamente /FDA/, transmite Reuters.
La Toulouse au fost efectuate primele transplanturi renale robotice la persoane obeze La Spitalul Universitar din Toulouse au fost efectuate două transplanturi de rinichi asistate de un robot chirurgical unor pacienţi obezi, neeligibili în mod normal pentru astfel de operaţii, din cauza excesului de greutate, aceasta fiind o intervenţie chirurgicală în premieră în Europa, a anunţat instituţia...
Doi nevăzători pot vedea acum datorită unor implanturi de retine electronice Rezultatele unui test clinic de implant de retine electronice constituie o speranţă pentru nevăzători. Două persoane, complet nevăzătoare, pot vedea acum. Nu este vorba nici de o acţiune divină, nici de promovarea vreunui medic şarlatan, ci de o intervenţie chirurgicală în urma căreia doi britanici şi-au...
Caz real: a slabit peste 100 kg in numai un an si jumatate! Marian Oprea, unul dintre pacientii Spitalului Sf. Constantin din Brasov, Centru de excelenta in chirurgia obezitatii, a inceput o noua viata dupa ce in numai un an si jumatate a reusit sa slabeasca peste 100 de kg, ca urmare a interventiei Gastric Sleeve.
Un implant pe creier s-ar putea dovedi salvator în războiul împotriva obezităţii Creierul nu pare cel mai evident loc unde ar trebui căutate soluţii de tratament împotriva obezităţii, însă conform unui grup de oameni de ştiinţă, implantarea unui dispozitiv care să stimuleze o anumită regiune cerebrală poate stopa tendinţa de a mânca prea mult, informează LiveScience.com.