Cele mai citite
 


Autorizarea pilulei abortive RU 486 în Italia nemulţumeşte Vaticanul (revista presei)
vineri, 31 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Roma, 31 iul - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: Autorizarea joi a comercializării în Italia a pilulei abortive RU 486 de către Agenţia naţională pentru farmaceutice (AIFA) a fost primită cu mare nemulţumire la Vatican, reprezentanţii Sfântului Scaun declarând că vor fi vizaţi de excomunicare toate femeile care o folosesc şi medicii care o prescriu, relatează vineri în prim-plan jurnalele din Peninsulă.


Consiliul de Administraţie al AIFA a ţinut cont de riscurile pe care le implică folosirea acestei pilule, introduse deja în mai toate ţările europene şi, deşi a autorizat comercializarea ei în orice farmacie, utilizarea se va putea face numai într-o unitate medicală de specialitate, relatează Corriere della Sera.

Cum era de aşteptat, Vaticanul a condamnat decizia AIFA, iar monseniorul Elio Sgreccia, preşedintele academiei pontificale Pro Vita, a anunţat că toate femeile care vor folosi această pilulă, la fel ca şi medicii care o vor prescrie, vor fi excomunicaţi, cum se întâmplă şi cu femeile şi medicii implicaţi într-un avort chirurgical.

"RU 486 nu e un medicament, este un venin letal", a subliniat monseniorul Sgreccia, el subliniind că aceasta nu se poate compara cu pilula contraceptivă de a doua zi, care nu intervine după ce a avut loc deja conceperea.

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pilula care provoacă avortul, autorizată în Italia în pofida presiunilor Paris, 31 iul /Agerpres/ - Agenţia Italiană a Medicamentelor (AIFA) a autorizat folosirea pilulei pentru a pune capăt unei sarcini nedorite. Puternicele presiuni exercitate de Biserica catolică şi de guvernul Berlusconi n-au reuşit să împiedice acest lucru. După proceduri care au durat doi ani, AIFA...
Camionul discordiei: primele confecţii ale pilulei ce provoacă avortul au sosit în Italia Primele confecţii ale pilulei ce provoacă avortul au sosit la 29 martie, în Italia. O furgonetă plecată din Franţa a descărcat deja 2.000 de cutii în depozitul DHL din Settala, în provincia Milano. Călătoria medicamentului Ru486 până în Italia pare încheiată. A fost un parcurs lung şi frământat, care...
Moartea a două femei care ar fi luat pastile pentru avort aduse din România Procuratura oraşului Taranto din sudul Italiei a deschis o anchetă legată de decesul a două femei românce, survenit în ultimele săptămâni, după ce acestea ar fi luat pastile care induc avortul aduse din România, informează agenţia ANSA.
Un nou caz al unei românce decedate la Roma în urma unui avort ilegal Roma, 2 dec - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: O femeie cu cetăţenie română în vârstă de 40 de ani, dintr-o tabără de nomazi din Roma, a decedat noaptea trecută din cauza unor complicaţii cardio-respiratorii după ce săptămâna trecută fusese internată în spital pentru că înghiţise un...
Două din trei adolescente britanice însărcinate avortează Cifrele arată că două treimi din adolescentele britanice însărcinate avortează, iar rata celor care preferă să renunţe la sarcină, în loc s-o păstreze, a crescut cu o cincime în ultimii zece ani, informează Biroul Naţional de Statistică din Marea Britanie, citat de Daily Mail.
Episcopii spanioli ar accepta o pilulă contraceptivă care să evite sarcina în urma unui viol Secretarul general al Conferinţei Episcopale Spaniole /CEE/, Juan Antonio Martínez Camino, consideră legitimă folosirea unei pilule care să evite concepţia în cazurile de viol, însă doar dacă aceasta nu provoacă un "efect de avort". Potrivit EFE, acesta a precizat că, în prezent, CEE nu ştie de existenţa...