Cele mai citite
 


A zecea Conferinţă Naţională de Cardiologie, la Târgu Mureş
joi, 23 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, în colaborare cu Societatea Română de Cardiologie, Societatea Ungară de Cardiologie, Asociaţia Transilvană de Terapie Transvasculară şi Transplant şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă organizează la Târgu Mureş, începând de miercuri, timp de patru zile, a 10-a Conferinţă Naţională de Cardiologie cu participare internaţională.
La conferinţă participă specialişti în domeniu din România, Ungaria, Italia, Olanda, Austria şi Cehia, printre care se regăsesc dr. Dan Deleanu, preşedintele Societăţii Române de Cardiologie, şi prof. dr. Merkely Bela, preşedintele Societăţii Ungare de Cardiologie.
Conferinţa constă în prezentarea ultimelor studii în domeniu cu privire la reabilitare şi prevenţia cardiovasculară, a metodelor de diagnostic neinvaziv în boala arterială periferică, în tratamentul intervenţional în leziuni infrapopliteale sau în tratamentul intervenţional în leziunile axului femural.
În cadrul conferinţei vor mai fi susţinute cursuri de specialitate cu privire la tratamentul intervenţional la nivelul axului arterial iliac, indicaţii de tratamentul endovascular în anevrismele de aorta, actualităţi în tratamentul aritmiilor cardiace, posibilităţile de tratament în fibrilaţia atrială sau tratamentul medicamentos versus tratamentul intervenţional.
Participanţii la cursuri vor afla cu această ocazie care sunt noutăţile în terapia de resincronizare şi implantare de ICD sau noile frontiere în cercetarea cardiovasculară şi noile perspective în evaluarea imagistică şi tratamentul plăcii instabile.
Ultima zi a Conferinţei Naţionale de Cardiologie va fi dedicată asistenţilor medicali.AGERPRES/(AS - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Imre Benedek: Mortalitatea provocată de infarctul miocardic acut a scăzut de la 23% la 7% Mortalitatea cauzată de infarctul miocardic acut a scăzut de la 23%, cât era în anul 2004, la 7% în anul 2010, în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, arată un studiu prezentat, vineri, în cadrul celei de-a X-a Conferinţe Naţionale de Cardiologie de la Târgu Mureş, de dr. Imre Bnedek, şeful Clinicii...
Mureş: Specialişti din 9 ţări, la ediţia a XVI-a a Conferinţei Naţionale de Cardiologie cu participare internaţională 'CardioNET' Specialişti din nouă ţări participă, de miercuri până sâmbătă, la ediţia a XVI-a a Conferinţei Naţionale de Cardiologie 'CardioNET', organizată de Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, Societatea Română de Cardiologie, Societatea Maghiară de Cardiologie şi Centrul Medical Cardiomed, în colaborare...
Mureş: Prima ediţie a Conferinţei Naţionale 'ConCORDIS' de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş şi Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, găzduiesc, începând de miercuri până duminică, prima ediţie a Conferinţei Naţionale ,,ConCORDIS' de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară...
Prima revistă de interdisciplinaritate în medicină, lansată la Conferinţa Naţională de Cardiologie CardioNET Târgu Mureş Copreşedintele Conferinţei Naţionale de Cardiologie CardioNET, dr. Theodora Benedek, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că în cadrul celei de-a XVI-a ediţii a manifestării ştiinţifice, care se desfăşoară la Târgu Mureş, începând de miercuri până sâmbătă, va fi lansată prima revistă de i...
'Zilele inimii', sărbătorite la IUBCvT Târgu Mureş prin efectuarea unui transplant de cord Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a lansat vineri campania 'Adoptă o inimă de copil' în cadrul evenimentului 'Zilele inimii', concomitent cu efectuarea unui nou transplant de cord la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT).
A 9-a Conferinţă Internaţională de Cardiologie, la Târgu Mureş Tratamentul modern prin angioplastie primară coronariană a infarctului miocardic acut şi terapia modernă a insuficienţei cardiace sunt temele principale ale celei de-a noua Conferinţe Internaţionale de Cardiologie, care se desfăşoară, începând de joi, timp de două zile, la Târgu Mureş.