Cele mai citite
 


Botoşani: Centre de permanenţă medicală în locul a două spitale desfiinţate
joi, 23 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două localităţi din judeţul Botoşani, care au rămas fără spitale, ca urmare a desfiinţării acestora, vor beneficia, de la 1 iulie, de centre de permanenţă medicală, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), medicul Rodica Huţuleac.
Potrivit acesteia, noile unităţi medicale vor fi înfiinţate în oraşul Darabani şi în comuna Truşeşti şi vor asigura necesarul minim de asistenţă medicală pentru populaţia din zonele respective.
'Înfiinţarea acestor centre de permanenţă a depins de mai mulţi factori. Principalul factor a fost administraţia locală, care a trebuit să pună spaţiile la dispoziţie, Direcţia de Sănătate Publică şi CJAS, care au aprobat acest lucru, dar şi medicii de familie, care să dorească să lucreze', a afirmat Huţuleac.
Costurile de funcţionare a centrelor vor fi acoperite din bugetul fondului de asigurări de sănătate. Fiecare centru, care va funcţiona în spaţiile fostelor spitale, va beneficia de serviciile a şapte medici de familie din zonele respective. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut pentru asistenţa medicală primară Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman pentru asistenţa medicală primară în judeţul din sudul ţării, se arată într-un raport dat publicităţii marţi de această instituţie.
Ministerul Sănătăţii: 39 de centre de permanenţă au fost înfiinţate de la 1 iunie Ministerul Sănătăţii informează că un număr de 39 centre de permanenţă în care îşi desfăşoară activitatea medicii de familie au fost înfiinţate la nivel naţional, după ce la 1 iunie au intrat în vigoare noile norme ale ministerului, se arată într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.
Botoşani: Asistentă medicală care se afla într-o ambulanţă în misiune, rănită într-un accident rutier O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, care se afla într-o autospecială în misiune, a fost rănită, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Ungureni.
Botoşani: Toţi medicii de familie din judeţ au semnat pentru intrarea în grevă, de la 1 aprilie Toţi cei 168 de medici de familie din judeţul Botoşani, care sunt în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), vor intra, de la 1 aprilie, în grevă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani, Paul Şerban. Potrivit acestuia, medicii...
Medicii de familie vor asigura continuitatea asistenţei medicale primare în centrele de permanenţă, în afara programului de lucru Ministerul Sănătăţii (MS) a postat pe pagina de web www.ms.ro, la secţiunea Transparenţă Decizională, spre dezbatere publică, un proiect de Ordonanţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2004 privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă.
Botoşani: O asistentă medicală de la Sanatoriul Podriga, cercetată pentru că bea la serviciu O asistentă medicală de la Sanatoriul de neuropsihiatrie Podriga din judeţul Botoşani va fi cercetată disciplinar, după ce colegii acesteia au sesizat conducerea Consiliului Judeţean (CJ) cu privire la faptul că aceasta vine la serviciu sub influenţa alcoolului.