Cele mai citite
 


Cristian Luţan: România se află pe locul 5 în UE în ceea ce priveşte consumul de medicamente generice
joi, 23 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cristian Luţan, director executiv adjunct al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) arată, într-o declaraţie de presă remisă marţi AGERPRES, că 'România se află pe locul 5 în UE în ceea ce priveşte consumul de medicamente generice, atât în valoare cât şi în volum, conform unor date europene, astfel încât nu se poate vorbi de un derapaj în acest caz''.
Mai mult decât atât, conform datelor Cegedim şi IMS Health (companie care se ocupă cu cercetare şi consultanţa în domeniul sanitar) cele 1500 de medicamente generice ieftine au fost înlocuite de cele generice mai scumpe, fapt care trebuie luat în considerare în evaluarea ponderii genericelor versus originale în bugetul CNAS".
Directorul executiv adjunct al ARPIM face această declaraţie de presă urmare a unor afirmaţii făcute de preşedintele CNAS, dr. Lucian Duţă, care au apărut în presa centrală, potrivit cărora "două treimi din suma de cinci miliarde de lei cât este bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru medicamente a fost cheltuită pe produse originale".
"Considerăm că toate aceste declaraţii sunt parte a unei politici de penalizare a cercetării şi inovaţiei promovată de autorităţi, politică ce răpeşte românilor şansa accesului la un tratament salvator de vieţi comparabil cu cel al pacienţilor din UE. Un exemplu în acest sens este situaţia celor 100.000 bolnavi de cancer care nu mai au acces la tratamentul injectabil esenţial pentu supravieţuirea lor, din cauza unor măsuri administrative ale CNAS. Aceste medicamente nu mai pot fi eliberate de farmacii, iar spitalele nu au banii necesari achiziţionării lor', susţine Cristian Luţan. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CNAS susţine că de la 1 octombrie coplata nu se va aplica şi bolnavilor cronic Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a declarat miercuri că bolnavii cronic nu vor trebui să plătească în plus, de la 1 octombrie, pentru medicamentele compensate.
CNAS: Prevederile esenţiale ale directivei UE privind serviciile medicale transfrontaliere sunt deja aplicate în România Preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, a precizat vineri că prevederile esenţiale ale directivei europene privind serviciile medicale transfrontaliere sunt deja aplicate în România, chiar dacă legea pentru transpunerea acestei directive nu a fost încă adoptată.
ARPIM şi APMGR solicită audit pe datele CNAS pentru calculul taxei clawback Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) solicită realizarea unui audit independent asupra datelor folosite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru calculul cuantumului taxei clawback, cele...
Ciurchea (CNAS): Prin contractele cost-volum mai mulţi pacienţi vor beneficia de tratament Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a afirmat luni, cu prilejul unei dezbateri, că prin încheierea de contracte cost-volum mai mulţi pacienţi vor beneficia de tratament, însă a precizat că semnarea acestor contracte nu ţine doar de CNAS, ci şi de producătorii...
Producătorii de medicamente generice cer Guvernului verificarea datelor CNAS în urma creşterii taxei clawback Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) a solicitat marţi Guvernului verificarea datelor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) în urma creşterii "nejustificate" a cuantumului taxei clawback în ultimul trimestru al anului 2014.
ARPIM: CNAS încarcă nota de plată a pacienţilor Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) încarcă nota de plată a pacienţilor români cu încă un miliard şi jumătate de lei pe an, susţin reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.