Cele mai citite
 


Iaşi: Mai multe internări de zi la Spitalul de Pneumoftiziologie pentru a acoperi cheltuielile
joi, 23 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de la Spitalul de Pneumoftiziologie vor trebui să efectueze 10.000 de internări de zi pentru ca astfel unitatea medicală să îşi poată acoperi cheltuielile cu salariile angajaţilor şi cele pentru utilităţi şi medicamente.
Managerul spitalului de Pneumoftiziologie, Dumitru Filipeanu, susţine că în urma negocierilor pe marginea contractului cadru pe care le-au avut cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi au primit promisiunea alocării unui buget de 26 de milioane de lei, cu menţiunea ca în acest an unitatea să realizeze 10.000 de internări la spitalizarea de zi.
"Şefii de secţii care mi-au spus că vom putea realiza acest număr de internări, în condiţiile în care numai anul trecut s-au efectuat la camera de gardă peste 6.000 de consultaţii şi investigaţii de specialitate. Unitatea poate realiza aceste servicii şi, în principiu, vom semna contractul cadru, însă decizia finală o va lua consiliul de administraţie care se va întruni joi", a explicat managerul unităţii.
Drept urmare, cadrele medicale de la Spitalul de Pneumoftiziologie au decis anularea protestului care urma să se desfăşoare joi, în faţa sediului CJAS.
Iniţial, CJAS Iaşi a anunţat conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie că va aloca, în urma semnării contractului cadru, suma de 24,5 milioane de lei, cu două milioane de lei mai puţin decât în anul precedent. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Angajaţii Spitalului de Pneumoftiziologie au declanşat un protest spontan Angajaţii Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi au declanşat, vineri, un protest spontan, din cauza reducerii tarifului pe caz rezolvat la secţia de Chirurgie Toracică de la 4.330 la 1.360 de lei.
Iaşi: A crescut numărul celor care apelează anual la formularul de sănătate E 112 Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi, Robert Dâncă, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că numărul beneficiarilor formularului de tratament în străinătate E 112 creşte de la an la an, cele mai solicitate clinici fiind din Germania şi Austria.
Vaslui: Fostul şef al Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi a deschis un spital în oraşul Negreşti Fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi, medicul chirurg Iulian Şerban a deschis un centru medical în oraşul vasluian Negreşti, unde Spitalul Orăşenesc a fost închis în anul 2011, pe timpul guvernării Boc.
Iaşi: Deputatul Movilă vrea clarificarea situaţiei de la Socola Deputatul PDL Petru Movilă doreşte clarificarea situaţiei de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola, din Iaşi, motiv pentru care parlamentarul a avut o întrevedere cu secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, şi cu Doru Bădescu, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS)...
Iaşi: CJAS lansează o campanie de sprijinire şi promovare a acţiunilor de donare de sânge Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi au lansat o campanie de sprijinire şi promovare a acţiunilor de donare de sânge în rândul asiguraţilor, dar şi a furnizorilor de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale, menţionând că zilnic este nevoie de 80 de donări.
Iaşi: CJAS a distribuit 530 de carduri de sănătate celor care au nevoie de dializă Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi au distribuit în luna iunie 530 de carduri de sănătate asiguraţilor incluşi în programul naţional de dializă.