Cele mai citite
 


Iaşi: Managerul Spitalul de Boli Infecţioase cere înfiinţarea unui compartiment pentru consumatorii de droguri
joi, 23 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase 'Sf. Parascheva' din Iaşi, prof.univ.dr. Carmen Dorobăţ, crede că este necesară înfiinţarea unui compartiment pentru tratarea bolilor infecţioase în cazul consumatorilor de droguri, după ce un bărbat a murit miercuri în urma unui sindrom febril urmat de un stop cardiorespirator.
Potrivit acesteia, un bărbat în vârstă de 21 de ani a fost internat marţi seară în urma unui sindrom febril provocat de consumul de etnobotanice, iar în cursul zilei de miercuri a intrat în stop cardiorespirator, motiv pentru care a fost transferat la Clinica de Terapie Intensivă a Spitalului 'Sf. Spiridon'. Din nefericire, eforturile medicilor au fost inutile, deşi aceştia au încercat să îl resusciteze mai bine de o oră.
"Consuma droguri, printre care şi etnobotanice, motiv pentru care sistemul imunitar era distrus. În cazul consumatorilor de droguri, prognosticul este imprevizibil în situaţia unei afecţiuni de natură infecţioasă, indiferent dacă este vorba de o viroză sau de o pneumonie. Acest caz este un semnal serios că trebuie să înfiinţăm un astfel de compartiment în spital, mai ales că a devenit un adevărat fenomen consumul de etnobotanice", a declarat presei managerul Spitalului de Boli Infecţioase. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Moartea unui consumator de etnobotanice reînvie polemicile ce vizează plimbatul pacienţilor între spitalele ieşene Moartea unui consumator de plante cu efect halucinogen a reaprins spiritele între medici din cauza lipsei în Iaşi, cel mai mare centru universitar medical din estul României, a unui spital care să reunească toate domeniile din sectorul medical.
Iaşi: Un botoşănean a murit din cauza leptospirozei Un bărbat care lucra la o firmă piscicolă din judeţul Botoşani a murit la Spitalul de Boli Infecţioase 'Sf. Parascheva' din Iaşi, cel mai probabil din cauza leptospirozei.
Iaşi: ATI inaugurat la Spitalul de Boli Infecţioase Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi, cel mai mare din Moldova, are, începând de joi, un compartiment de Anestezie şi Terapie Intensivă.
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Suspiciune de infectare cu antrax la un bărbat internat la Iaşi Un bărbat în vârstă de 82 de ani este suspectat că ar fi infectat cu antrax şi se află internat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Sf. Parascheva' din Iaşi la secţia Izolare din cadrul secţiei de Terapie Intensivă, a informat luni pentru AGERPRES prof.univ.dr. Carmen Dorobăţ, managerul spitalului.
Iaşi: Copil de un an diagnosticat cu o formă rară de meningită Un copil de un an, din localitatea Crucea, se află în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi, după ce a fost diagnosticat în urmă cu două zile cu o formă rară de meningită.