Cele mai citite
 


MS: 65 de noi cazuri de gripă A/H1N1 în ultima săptămână
luni, 3 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Bucureşti, 3 aug /Agerpres/ - Un număr de 65 de noi cazuri de gripă A/H1N1 s-a înregistrat săptămâna trecută în România, cifra totală a îmbolnăvirilor ajungând astfel la 172 de cazuri, a informat, luni, Ministerul Sănătăţii (MS).

Dintre cele 65 de noi cazuri confirmate în perioada 27 iulie-2 august, 31 au fost identificate în Municipiul Bucureşti, câte 7 în judeţele Braşov, Dolj şi Mureş, 4 în judeţul Constanţa, câte 3 în judeţele Iaşi şi Ilfov, câte un caz în judeţele Călăraşi, Prahova şi Sibiu.

Şase cazuri au fost confirmate în focarul din campusul universitar din judeţul Braşov, raportate săptămâna trecută, pentru care s-a încheiat perioada de supraveghere; 12 cazuri - confirmate în rândul unor copii cu vârste între 12-17 ani, reveniţi dintr-o tabără din Anglia, care la rândul lor au generat 3 cazuri secundare în rândul membrilor de familie; 12 cazuri - confirmate în rândul unor turişti reveniţi din Ibiza, Spania, care au generat un caz confirmat în rândul apropiaţilor; 5 cazuri - în rândul unor participanţi la o tabără în Elveţia; 22 de cazuri individuale revenite din diverse ţări: Anglia (8), Spania (7), SUA (2), Insulele Canare (1), Singapore (1), Peru (1), Irlanda (1), Emiratele Arabe Unite (1). Unele dintre acestea au generat 4 cazuri secundare în rândul membrilor de familie.

Autorităţile sanitare continuă investigaţiile epidemiologice pentru depistarea şi supravegherea contacţilor. AGERPRES/(AS)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Alte două cazuri cu virus gripal A/H1N1, confirmate Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă de la Institutul Cantacuzino a confirmat joi dimineaţă încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1.
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Mureş: Trei suspiciuni de gripă cu virusul AH1N1, infirmate Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean Mureş, dr. Ovidiu Gârbovan, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că în judeţ au existat trei suspiciuni de gripă porcină cu tulpina AH1N1, care nu au fost confirmate de rezultatele de laborator.
Gripa A: 36 de morţi în Anglia /+ 9/, un recul net al numărului de noi cazuri Londra, 6 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor în rândul persoanelor atinse de gripa A(H1N1) a crescut de la 27 la 36 săptămâna trecută, dar cel de noi cazuri de contaminare s-a redus cu peste două treimi, au anunţat joi autorităţile sanitare, relatează joi din Londra AFP.
Peste 1.100 decese de gripă porcină /bilanţ OMS/ Geneva, 5 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor în urma contractării virusului A (H1N1) a depăşit bariera de 1.000, ajungând la 1.154, imensa lor majoritate pe continentul american, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, dat publicităţii miercuri şi preluat de AFP....