Cele mai citite
 


Alba: Cele mai multe cazuri de rujeolă, inclusiv la adulţi, din 1998 încoace
vineri, 24 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 30 de cazuri de rujeolă au fost înregistrate în ultima lună în judeţul Alba, ceea ce înseamnă cel mai mare număr din ultimii 13 ani, atipic fiind faptul că foarte multe au fost constatate la adulţi.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, dr. Horea Timiş, a declarat, joi, în şedinţa Colegiului Prefectural Alba, că au fost semnalate două focare, în zonele Blaj, cu 13 cazuri, şi Alba, cu 11 cazuri, alte patru fiind înregistrate în mediul rural, în apropiere de Sebeş.
Timiş a precizat că virusul a suferit unele mutaţii, fiind înregistrate foarte multe cazuri la adulţi, în condiţiile în care rujeola este cea mai frecventă boală a copilăriei.
Primul caz a fost identificat în luna mai. Un număr de 10 îmbolnăviri au fost confirmate cu laboratorul, trei prin link epidemiologic, iar 15 sunt cazuri suspecte, în curs de confirmare.
Şeful DSP Alba a menţionat că au fost pacienţi care au refuzat internarea şi recoltarea de probe pentru diagnostic de laborator, o altă problemă fiind externarea la cerere în timpul perioadei de contagiozitate, cu părăsirea unităţii sanitare.
Printre măsurile luate s-au numărat supravegherea clinică a contacţilor prin medicii de familie şi medicii şcolari, izolarea cazurilor suspecte în secţiile de boli infecţioase, finalizarea campaniei de vaccinare a copiiilor eligibili din clasa I.
"Recent, DSP Alba a primit un stoc de aproape 2.560 de doze de vaccin ROR", a adăugat dr. Horea Timiş.
Rujeola, cunoscută popular sub denumirea de pojar, este o infecţie virală acută, extrem de contagioasă. AGERPRES/(AS - Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DSP Alba: În judeţ sunt prea multe secţii de chirurgie Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Horea Timiş, susţine că în judeţ sunt prea multe secţii de chirurgie, respectiv şapte, comparativ cu numărul de pacienţi, şi, în consecinţă, ar trebui regândită structura medicală.
Alba: Cazurile de rujeolă din judeţ, în comunitatea de romi din Roşia Montană Toate cele trei cazuri de rujeolă consemnate în Alba în acest an, respectiv în iunie, au fost înregistrate în comunitatea de romi din Roşia Montană, la copii care nu au fost vaccinaţi împotriva acestei boli, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate...
Alba: Deficienţe igienico-sanitare la grădiniţa din Sebeş unde 14 copii au suferit o toxiinfecţie alimentară O serie de deficienţe au fost constatate la controlul igienico-sanitar de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba la grădiniţa din municipiul Sebeş de unde provin cei 14 copii şi doi angajaţi internaţi, de joi, cu simptomatologie specifică toxiinfecţiei alimentare.
Alba: Ancheta DSP Alba a stabilit o contaminare masivă cu salmonela în cazul nuntaşilor de la Bistra Autorităţile sanitare din Alba au constatat o contaminare masivă cu salmonela în gospodăria din Bistra unde, săptămâna trecută, a fost preparată mâncarea pentru o nuntă care s-a soldat cu spitalizarea a aproximativ unui sfert dintre participanţi.
Alba: DSP are nevoie de 2.000 de doze de vaccin hexavalent Două mii de doze de vaccin hexavalent vor fi necesare în luna februarie în judeţul Alba, în acest moment stocul în magazia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) fiind de zero, a anunţat joi instituţia, printr-un comunicat remis AGERPRES.
Alba: Directorul executiv al DSP pleacă la o firmă de consultanţă în management sanitar Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Horia Timiş, renunţă la funcţia pe care a deţinut-o patru ani pentru a pleca în sistemul privat, la o firmă de consultanţă în management sanitar.