Cele mai citite
 


Alba: Majoritatea spitalelor din judeţ, de categoria a IV-a
vineri, 24 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele mai multe dintre spitalele din judeţul Alba (şase) au fost încadrate la categoria a IV-a, două în categoria a V-a, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost clasificat de categoria a III-a, potrivit unui material prezentat, joi, în Colegiul Prefectural, de şeful Direcţiei de Sănătate Publică Alba, dr. Horea Timiş.
Încadrat la categoria a IV-a, Spitalul Orăşenesc Cugir a primit clasificarea provizorie până la sfârşitul anului, deoarece criteriul "tipul serviciilor medicale furnizate" este neîndeplinit, din cauză că nu furnizează servicii de ATI, iar criteriul "personalul medico-sanitar încadrat la nivelul spitalului" este, de asemenea, neîndeplinit, deoarece nu există medic specialist încadrat pe ATI. În prezent se fac demersuri pentru angajarea unui astfel de medic, a spus şeful DSP Alba.
Un alt spital clasificat provizoriu, tot la categoria a IV-a, este cel din oraşul Abrud, care nu asigură continuitatea asistenţei medicale, având o singură linie de gardă avizată de ministerul de resort.
Spitalele din municipiile Aiud, Blaj şi Sebeş, ca şi spitalul din Cîmpeni au fost încadrate la categoria a IV-a, iar cel de Boli Cronice Cîmpeni şi de Pneumoftiziologie Aiud - la categoria a V-a.
Clasificarea este utilizată pentru stabilirea protocoalelor de transfer interspitalicesc pentru cazurile necritice, pentru planificarea achiziţiilor de aparatură medicală, pentru planificarea dezvoltării reţelei spitaliceşti în concordanţă cu necesităţile populaţiei etc. AGERPRES/ (AS - Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Zece lei, coplata la patru dintre spitale, cinci lei, la restul unităţilor Valoarea coplăţii la patru dintre spitalele din Alba a fost stabilită la 10 lei, cuantumul maxim, iar la alte cinci, inclusiv la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, aceasta este de 5 lei, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Cristina...
Alba: Deficit de medici ATI, în toate spitalele din judeţ Toate spitalele din Alba se confruntă cu o specialitate deficitară în rândul medicilor, respectiv cea de Anestezie Terapie Intensivă, urmată de cea de Neonatologie şi de Medicină de urgenţă.
Alba: Ancheta DSP Alba a stabilit o contaminare masivă cu salmonela în cazul nuntaşilor de la Bistra Autorităţile sanitare din Alba au constatat o contaminare masivă cu salmonela în gospodăria din Bistra unde, săptămâna trecută, a fost preparată mâncarea pentru o nuntă care s-a soldat cu spitalizarea a aproximativ unui sfert dintre participanţi.
Operaţii amânate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia până la dotarea cu noi dezinfectanţi Mai multe operaţii programate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, unde a fost constatată o probă neconformă, au fost amânate, fiind efectuate doar urgenţele, până la dotarea unităţii cu noi dezinfectanţi. Directorul medical al unităţii a declarat că miercuri se va relua activitatea normală...
DSP Alba: În judeţ sunt prea multe secţii de chirurgie Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Horea Timiş, susţine că în judeţ sunt prea multe secţii de chirurgie, respectiv şapte, comparativ cu numărul de pacienţi, şi, în consecinţă, ar trebui regândită structura medicală.
Alba: Alte cinci persoane spitalizate după ce au mâncat ciuperci Cinci persoane, din care trei membre ale aceleaşi familii, au fost internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba după ce au consumat ciuperci, doi dintre pacienţi fiind transferaţi la Terapie Intensivă.