Cele mai citite
 


Au fost identificate cauzele genetice ale migrenelor
duminică, 24 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Au, ma doare!
 

O echipă de cercetători francezi a ajuns la concluzia că un ansamblu de trei gene se află la originea migrenelor, conform unui material publicat pe site-ul france.soir.fr.

Desigur că există multiple elemente ce pot declanşa migrenele, precum fumatul sau consumul de alcool, dar cauza principală este de natură genetică, conform echipei de cercetători de la Inserm.

După ce au studiat 23.230 de femei dintre care o parte sufereau de migrene, şi au repetat acest studiu şi pe un eşantion reprezentativ de bărbaţi, oamenii de ştiinţă au anunţat că au identificat o legătură între trei gene şi aceste dureri de cap. Conform oamenilor de ştiinţă, oamenii cu aceste variaţii genetice întâmpină un risc mai ridicat de a suferi de migrene, afecţiune întâlnită la nu mai puţin de 20% din populaţia franceză.

Conform lui Tobias Kurth, director de cercetare la Inserm, una dintre gene este evidenţiată prin creşterea sensibilităţii la frig şi la durere, o alta este legată de interacţiunea în cadrul sistemului nervos cu nişte proteine care reglează transmiterea de semnale între neuroni.

În general migrenele debutează între vârsta de 10 şi 40 de ani şi în 70% dintre cazuri, persoanele care suferă de migrene au părinţi sau bunici care au suferit de migrene la rândul lor. O criză de migrene durează de obicei între 4 şi 72 de ore, în funcţie de severitate, iar durerile de cap sunt însoţite de multe ori de senzaţie de vomă, tulburări ale vederii, intoleranţă la zgomote şi la lumină.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Specialiştii sunt de părere că migrena ar fi o problemă genetică Rezultatele unui studiu publicat recent sugerează pentru prima dată existenţa unor mecanisme comune la diferite forme de migrenă. În Franţa, migrena afectează 20% din populaţie, adică circa 11 milioane de persoane, scrie Le Point.
Variaţiile genetice pot avea un rol în reuşita şcolară, însă factorii de mediu sunt determinanţi (studiu) Un amplu studiu internaţional a identificat 74 de variaţii genetice asociate cu nivelul de educaţie, un număr încă foarte scăzut faţă de dimensiunea fenomenului, potrivit unei echipe multidisciplinare formate din 253 de cercetători care au publicat un studiu pe această temă în revista 'Nature', informează...
Dependenţa şi impulsivitatea bărbaţilor sunt înscrise în ADN Starea de dependenţă şi impulsivitatea bărbaţilor au cauze genetice, conform unui nou studiu realizat de cercetători americani care au identificat gena răspunzătoare, transmite LiveScience.com.
Cercetători canadieni au descoperit o variantă genetică ce ar întârzia apariţia bolii Alzheimer O anumită genă ar putea întârzia cu cel puţin patru ani declanşarea bolii Alzheimer, afirmă o echipă de cercetători canadieni într-un studiu preluat de AFP.
Cafeaua reduce riscul de sinucidere (studiu) Cercetători de la Universitatea Harvard (Boston) au stabilit o asociaţie cel puţin surprinzătoare: două-trei ceşti de cafea pe zi ar reduce riscul de sinucidere, scrie passionsante.be.
Identificarea unor noi gene responsabile de declanşarea crizelor cardiace Oamenii de ştiinţă au descoperit zece mutaţii genetice care măresc riscul de moarte subită în urma unor crize cardiace şi care modifică subtil ritmul cardiac, conform unui studiu publicat duminică în revista Nature Genetics, informează AFP.