Cele mai citite
 


Botoşani: Două spitale încadrate în categoria a cincea nu vor avea bani nici de salarii
joi, 23 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Botoşani, 23 iun/ Agerpres/- Două spitale din judeţul Botoşani, încadrate în categoria a cincea, nu vor beneficia, de la 1 iulie, de finanţare care să acopere cheltuielile minime de funcţionare, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Mihai Tâbuleac. Potrivit acestuia, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie vor primi fonduri de la bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care nu vor acoperi nici cheltuielile de personal.
'Spitalele de gradul cinci, cum ar fi cel de psihiatrie şi Maternitatea, nu vor dobândi, prin contractul cu Casa, nici sumele care să acopere fondul de salarii. În condiţiile astea, nu văd cum ar putea funcţiona', a afirmat Ţâbuleac.
Şeful CJ susţine că şi Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' va avea bugetul diminuat, în baza unei decizii a Ministerului Sănătăţii. El spune că spitalul a primit o penalizare de 2% pentru faptul că funcţionează, în acest moment, în baza unei clasificări provizorii în categoria a III-a. AGERPRES/ (A- Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati ar putea fi retrogradat în categoria a V-a Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani ar putea pierde, de la 1 ianuarie 2012, statutul de spital de urgenţă, în cazul în care Consiliul Judeţean (CJ) nu va aproba, în şedinţa din 29 septembrie, comasarea acestuia cu Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi...
Botoşani: CJ vrea gradul II de clasificare pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Consiliul Judeţean Botoşani solicită Ministerului Sănătăţii şi Guvernului includerea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" în categoria a doua de clasificare, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac.
Botoşani: Pierderi de peste patru milioane de lei pentru trei spitale, ca urmare a necomasării lor Trei spitale din judeţul Botoşani vor pierde anul acesta, în perioada 1 iunie-31 decembrie, peste patru milioane de lei, ca urmare a necomasării acestora cu Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati', a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoşani,...
Botoşani: Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' vor participa la şedinţa CJ în care se va discuta comasarea Toţi medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' Botoşani vor participa, joi, la şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) în cadrul căreia va fi dezbătut proiectul de hotărâre privind comasarea unităţii medicale cu alte trei spitale de interes judeţean. Medicul Gheorghe Apetroaie a declarat, luni,...
Botoşani: Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie s-au desfiinţat Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie s-au desfiinţat, joi, ca entităţi juridice, urmare a comasării acestora cu Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati'.
Botoşani: Sanatoriul de neuropsihiatrie Podriga ar putea fi închis Botoşani, 13 iun/ Agerpres/- Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Gheorghe Sorescu, avertizează asupra riscului închiderii Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, ca urmare a lipsei de finanţare a acestuia.