Cele mai citite
 


Europa se va confrunta din ce în ce mai mult cu bolile contagioase
vineri, 24 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Europa trebuie să se pregătească pentru o creştere a numărului de boli contagioase din cauza intensificării circulaţiei persoanelor şi a consecinţelor încălzirii climatice, potrivit unui raport al European Academies Science Advisory Council /EASAC/, un organism ştiinţific independent care oferă recomandări forurilor de decizie politice europene, relatează joi agenţia Belga.
EASAC a făcut apel miercuri la o intensificare a eforturilor în ceea ce priveşte lupta împotriva bolilor sau a viruşilor contagioşi şi greu de tratat, pentru care nu există un vaccin.

Printre aceste boli sau viruşi, 'există virusul Nilului de vest potenţial mortal, o maladie tropicală deja observată în diferite ţări europene, precum Grecia, România şi Ungaria', a explicat Sofie Vanthournout de la EASAC.

Alte exemple includ boli transmise de la animal la om, precum virusul gripei aviare. În plus, apar din nou infecţii, cum ar fi cel al tuberculozei sau al pojarului.

'În viitor, Europa se va confrunta din ce în ce mai mult cu aceste noi ameninţări. Libera circulaţie a persoanelor şi traficul de turişti permit maladiilor să se răspândească în întreaga lume în scurt timp', susţine Sofie Vanthournout.

Încălzirea climatică reprezintă de asemenea o cauză, pentru că permite viruşilor existenţi, care n-ar putea supravieţui altfel în Europa, să se instaleze pe continent.

EASAC solicită de asemenea o atenţie deosebită asupra imigranţilor, care presupun un risc de îmbolnăvire mai mare, ţara lor de origine neputând să ofere uneori aceelaşi acces la îngrijiri medicale de calitate ca în Europa.

Oamenii de ştiinţă cer mai multe eforturi din partea politicii actuale a Comisiei Europene care ar trebui condusă, spun ei, către noile tehnologii pentru a lupta împotriva bolilor contagioase. Ei pledează pentru colaborare, diagnostice mai inteligente, terapii mai bune şi noi vaccinuri.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ECDC: Peste trei milioane de pacienţi contractează infecţii în spitalele din Europa în fiecare an În fiecare zi, circa 80.000 de pacienţi din Europa se luptă cu o infecţie pe care au contractat-o în spital, adesea atunci când se aflau la terapie intensivă, potrivit unui raport al Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), publicat joi, informează Reuters.
"Trăim în Europa, dar ne tratăm în România", sloganul Zilei Internaţionale de Luptă Împotriva Cancerului Accesul la tratamente oncologice noi este o problemă veche de peste cinci ani pentru pacienţii din România, a subliniat luni, cu prilejul marcării Zilei Internaţionale de Luptă Împotriva Cancerului, Cezar Irimia, preşedinte al Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
10 motive pentru care vaccinurile antigripale sunt mai periculoase decat o gripa S-a dat verdictul asupra injectiilor antigripale. Multi experti din domeniu sunt acum de acord ca este mai important sa te protejezi pe tine si familia ta de vaccinul antigripal decat de gripa insasi. Sa aruncam o privire la motivele din spatele acestui verdict:
România, Ungaria şi Bulgaria, vizate de cele mai multe investigaţii OLAF privind fraude cu fonduri europene Mai mult de o treime dintre investigaţiile făcute în 2014 de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) privind presupuse cazuri de fraudă cu fonduri UE au vizat România, Ungaria şi Bulgaria, conform raportului de activitate al instituţiei pe anul trecut, informează Euronews.
România, pe locul trei în Europa la incidenţa bolilor cerebrovasculare România se numără printre primele trei ţări europene în ceea ce priveşte incidenţa crescută a bolilor cerebrovasculare, precum şi mortalitatea de cauză cerebrovasculară, potrivit datelor transmise joi de Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN).