Cele mai citite
 


Homosexualii suferă mai multe disfuncţii sexuale din cauza unui medicament împotriva cancerului de prostată
vineri, 24 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala, Disfunctii sexuale - Infertilitate, Oncologie
 

Bărbaţii homosexuali bolnavi de cancer de prostată pot suferi de mai multe disfuncţii sexuale ca reacţii secundare după luarea unor medicamente pe bază de bicalutamidă pentru această afecţiune, comparativ cu pacienţii heterosexuali, conform unui studiu realizat de cercetători români şi americani, informează publicaţia Toronto Sun.

La acest studiu au participat 17 heterosexuali şi 12 homosexuali care au primit câte 50 mg din acest medicament anti-androgen în fiecare zi. Acest medicament stopează hormonii masculini care stimulează la rândul lor înmulţirea celulelor canceroase.

De asemenea pacienţii au fost rugaţi să-şi evalueze funcţiile sexuale - capacitatea erectilă, orgasmul şi libidoul - atât înainte de începerea tratamentului cât şi la 5 săptămâni după ce au început acest tratament.

Bărbaţii homosexuali au raportat practic o înjumătăţire a performanţelor sexuale la 4 din 6 categorii enunţate de cercetători. De cealaltă parte bărbaţii heterosexuali au raportat mult mai puţine disfuncţii sexuale şi s-au declarat chiar mai satisfăcuţi de activitatea lor sexuală.

"Anti-androgenii sunt recomandaţi bărbaţilor care suferă de cancer de prostată pentru a stopa producţia de hormoni masculini care la rândul lor stimulează dezvoltarea celulelor canceroase", explică Dr. Ion G. Motofei de la Universitatea Carol Davila.

'Scopul acestui studiu este de a observa dacă acest tratament hormonal îi afectează pe bărbaţii homosexuali într-un mod diferit faţă de cei heterosexuali, iar rezultatul confirmă acest fapt. Pacienţii homosexuali au raportat reduceri semnificative în ceea ce priveşte funcţiile lor sexuale, reduceri ce variază între 23% şi 54%. În ceea ce priveşte grupul heterosexualilor, au fost raportate mici reduceri la două din 6 categorii, reduceri ce variază între 1% şi 4%. Aceştia au raportat de asemenea şi îmbunătăţiri la trei categorii, inclusiv o creştere cu până la 45% a plăcerii actului sexual", a mai adăugat el.

Unul dinte co-autorii acestui studiu, Dr. David L. Rowland de la Universitatea Valparaiso, din Indiana, a concluzionat că procesele sexuale cerebrale, aşa cum sunt libidoul, excitarea şi orgasmul pot fi diferite la homosexuali în comparaţie cu heterosexualii.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancer de prostată: fumatul măreşte riscul de recidivă şi deces Bărbaţii bolnavi de cancer de prostată şi care fumează în momentul diagnosticării, întâmpină un risc mult mai mare de recidivă a tumorii după un tratament şi de deces, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite AFP.
Risc crescut de cancer de prostată pentru bărbaţii care consumă o băutură carbogazoasă pe zi (studiu) Bărbaţii care consumă echivalentul unei doze de băuturi răcoritoare carbogazoase pe zi se confruntă cu un risc crescut de îmbolnăvire de cancer de prostată, conform unui studiu medical suedez, transmite AFP.
Radioterapia asociată cu un tratament hormonal reduce mortalitatea în cazul bolnavilor de cancer de prostată (studiu) Radioterapia asociată cu un tratament hormonal reduce cu 43% riscul de mortalitate la bărbaţii afectaţi de cancer localizat, avansat, de prostată, arată un studiu clinic ale cărui rezultate au fost anunţate duminică, relatează AFP.
Calviţia timpurie, semn de risc de cancer de prostată Oamenii de ştiinţă francezi au descoperit în urma unui studiu că bărbaţii care încep să sufere de calviţie în jurul vârstei de 20 de ani sunt mai predispuşi la cancer de prostată decât ceilalţi, conform unui articol apărut în ultimul număr al revistei Annals of Oncology, citat de site-ul Medpage Today...
Vasectomia nu creşte riscul de cancer de prostată (studiu) Vasectomia, o intervenţie chirurgicală la care apelează bărbaţii care nu doresc să aibă copii, nu creşte riscul de a face cancer de prostată, a anunţat, marţi, American Cancer Society, potrivit Mail Online.
SUA: Descoperire promiţătoare pentru tratarea cancerului de prostată (studiu) O genă extrem de importantă, numită GATA 2, care favorizează rezistenţa la chimioterapie în cazurile de cancer de prostată a fost identificată de o echipă internaţională de cercetători de la Spitalul Mount Sinai din New York, relatează EFE, menţionând că această descoperire permite un nou tratament,...