Cele mai citite
 


Maramureş: Euro-cardurile de sănătate solicitate de românii care lucrează în străinătate
vineri, 24 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Majoritatea maramureşenilor care lucrează în străinătate, odată întorşi în ţară în vacanţă, solicită Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate eliberarea euro-cardului necesar tratamentelor medicale în afara României.
Purtătorul de cuvânt la CJAS Maramureş, Claudia Ganea, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că zilnic aproape 60 de cetăţeni români care muncesc în străinătate solicită documentele care permit obţinerea acestui card.
Posesorii cardului pot beneficia de anumite tratamente medicale gratuite dacă contribuie la fondul de sănătate din ţară.
"Din luna ianuarie şi până acum, Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş a eliberat 3.888 de carduri europene de asigurări de sănătate. În medie, aveam între 26 de cereri până la 60 de cereri pe zi, ajungând în ultimele zile la solicitări de peste 100 de euro-carduri pe zi", a precizat Claudia Ganea.
Euro-cardul este valabil şase luni din momentul emiterii. Solicitantul poate intra în posesia euro-cardului în aproximativ zece zile de la depunerea cererii. Cardul de sănătate poate fi ridicat de la sediul CJAS Maramureş sau poate fi trimis prin poştă pe numele solicitantului.
Cetăţenii care solicită euro-cardul trebuie să depună la sediul instituţiei o cerere tipizată care poate fi accesată şi de pe site-ul Casei. Pentru a intra în posesia euro-cardului, solicitantul trebuie să aibă o adeverinţă de la locul de muncă, în cazul salariaţilor, o adeverinţă de la unitatea de învăţământ unde frecventează cursurile elevii şi studenţii cu vârste peste 18 ani, cupon de pensie în cazul pensionarilor, iar în cazul minorilor o copie de pe certificatul de naştere sau cartea de identitate.
Claudia Ganea crede că în lunile iulie şi august, numărul solicitanţilor de euro-carduri s-ar putea dubla având în vedere vacanţa de vară de care beneficiază maramureşenii care lucrează temporar în state din Uniunea Europeană. AGERPRES/(AS - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
Suceava: Servicii medicale în străinătate de peste 7,5 milioane lei decontate în 2015 de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a decontat, în cursul anului trecut, peste 7,2 milioane lei pentru servicii medicale oferite asiguraţilor în state ale Uniunii Europene, a declarat joi, într-o confeinţă de presă, directorul instituţiei, Cristian Bleorţu.
Timiş: Casa de Asigurări de Sănătate a primit bani la rectificarea bugetară Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş va folosi banii primiţi la rectificarea bugetară pentru plata furnizorilor de servicii medicale, pentru onorarea reţetelor gratuite şi compensate, dar şi pentru spitale.
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Teleorman: CAS a eliberat peste 1.100 carduri europene de sănătate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a eliberat în acest an circa 1.110 carduri europene, solicitate de persoane care s-au deplasat temporar în state din Uniunea Europeană pentru a putea beneficia de servicii medicale. Purtătorul de cuvânt al CAS Teleorman, Mihaela Popa, a declarat miercuri...