Cele mai citite
 


TB: Nu există probe noi pentru arestarea medicilor Natan Lewit şi Genia Ziskind
luni, 3 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 3 aug /Agerpres/ - Magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au lăsat liberi pe medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind, implicaţi în traficul cu ovule de la clinica Sabyc, pe motiv că aceştia nu ştiau că donatoarele din România primeau bani, iar procurorii nu au adus probe noi, care să susţină arestarea celor doi.

"Din redarea convorbirii purtate de Harry Mironescu (şeful clinicii Sayc - n.r.) la data de 24 iulie 2009, nu rezultă cu exactitate că cei doi inculpaţi - Natan Lewin şi Genia Ziskind - ştiau că se dau bani donatoarelor", se arată în motivarea dată publicităţii luni de Tribunalul Bucureşti.

Judecătorii afirmă că procurorii nu au adus probe noi după data de 20 iulie, atunci când li s-a interzis celor doi medici să părăsească România, pe baza cărora Natan Lewin şi Genia Ziskind să fie arestaţi.

Pe 29 iulie, Tribunalul Bucureşti a respins cererea procurorilor DIICOT de emitere a unor mandate de arestare preventivă pe numele medicilor israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind, implicaţi în traficul cu ovule de la clinica Sabyc.

DIICOT a făcut recurs, care se va judeca, pe 6 august, al Curtea de Apel Bucureşti. Cei doi medici au fost reţinuţi, pe 28 iulie, de procurorii DIICOT, pentru 24 de ore, după care s-a luat decizia de a se cere mandate de arestare, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, organizarea traficului de celule de origine umană în scopul obţinerii unui folos material şi exercitarea fără drept a unei profesii.

DIICOT susţine că Natan Lewit şi Genia Ziskind, în calitate de specialişti în aplicarea tehnicilor de reproducere asistată, au sprijinit activitatea infracţională desfăşurată în cadrul clinicii Sabyc, în scopul obţinerii de sume consistente de bani, prin încălcarea prevederilor legale care reglementează procedura prelevării şi transplantului de organe, ţesuturi şi celule de origine umană în scop terapeutic.

Anchetatorii au descoperit că aceştia au practicat activitatea medicală pe teritoriul României fără permis de muncă, fără autorizaţie sanitară şi fără acordul Colegiului Medicilor. "Este de precizat faptul că, fără implicarea acestora în găsirea de clienţi doritori a beneficia de fertilizarea in vitro, traficul - "cumpărarea/vânzarea" - de ovocite realizat în România de cei trei inculpaţi deja arestaţi preventiv nu ar fi avut finalitatea urmărită, adică aceea a obţinerii de importante beneficii materiale. Inculpaţii au participat activ la activitatea grupului de criminalitate organizată, pe componenta externă, prin recomandări către beneficiari (persoane de sex feminin din Israel) de a recurge la serviciile clinicii Sabyc în vederea efectuării de fertilizări in vitro", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Procurorii au stabilit că Natan Lewit şi Genia Ziskind câştigau aproximativ 4.000 - 5.000 de euro pentru fiecare deplasare în România. Conform evidenţelor intrare/ ieşire în/ din România, în ultimii şase ani, cei doi medici israelieni au călătorit împreună, lunar, pe ruta Israel-România, deplasându-se în week-end, când desfăşurau activitate medicală la clinica Sabyc.

DIICOT arată că Natan Lewit şi Genia Ziskind se ocupau la clinica Sabyc atât de fertilizare in vitro, cât şi de recoltare a ovocitelor de la donatoarele românce.

Pe baza acestor probe, DIICOT a apreciat că se impune înlocuirea măsurii obligării de a nu părăsi ţara cu o măsură privativă de libertate.

În acest dosar au fost deja arestate trei persoane, respectiv şeful clinicii, Harry Mironescu, fiul acestuia,Yair Miron, precum şi secretara clinicii Sabyc, Cecilia Borzea. AGERPRES/ (Eusebi Manolache)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de la Clinica Sabyc, condamnaţi definitiv la trei ani de închisoare cu executare Patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia, Yair Miron, şi medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind au fost condamnaţi definitiv marţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la câte trei ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care au fost trimişi în judecată de procurorii...
Medicii israelieni de la clinica Sabyc, trimişi în judecată pentru trafic ilegal cu ovule Patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia Yair Miron, medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind si secretara Cecilia Borza, au fost trimişi, miercuri, în judecată de procurorii DIICOT, pentru trafic ilegal cu ovule.
Medicii de la Clinica Sabyc, condamnaţi la cinci ani de închisoare Bucureşti, 14 nov/Agerpres/- Magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au condamnat miercuri pe patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia, Yair Miron, şi pe medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind la câte cinci ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care au fost trimişi în...
Procesul medicilor de la clinica Sabyc a început cu o amânare Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat, marţi, pentru 11 mai, procesul în care patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia Yair Miron, medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind şi secretara Cecilia Borza au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT, pentru trafic ilegal cu...
Colegiul Medicilor Bucureşti: Activitatea spitalelor riscă să fie blocată, din cauza nerezolvării problemei gărzilor Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti ''constată cu îngrijorare'' că activitatea spitalelor riscă să fie blocată, ca urmare a nerezolvării problemei gărzilor, şi susţine că actualele reglementări în relaţia doctorilor cu angajatorii (spitalele) sunt imprecis formulate, încălcând principii fundamentale...
Colegiul Medicilor Bucureşti: Actul medical nu a fost condiţionat de doctorul Iancu Mocanu de la Spitalul Militar Organele de anchetă abilitate ar trebui să ţină cont că actul medical nu a fost condiţionat de către doctorul Iancu Mocanu de la Spitalul Militar, care a fost prins în flagrant, luni, în timp ce primea 2.000 de euro, susţin reprezentanţii Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti...