Cele mai citite
 


Măsuri anticaniculă dispuse de primarul Capitalei
vineri, 24 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Capitalei va monta corturi şi duşuri sub presiune pentru acordarea primului ajutor şi răcorirea bucureştenilor a declarat joi primarul general Sorin Oprescu.
"Este vorba de apă injectată sub presiune. Aceste duşuri nu te udă dar îţi dă senzaţia de puţin bine", a precizat Oprescu la comandamentul împotriva caniculei convocat joi.
În principiu, a adăugat primarul general, duşurile vor fi montate în zone precum Universitate, Romană, şi în faţa marilor parcuri bucureştene, iar corturile care vor fi dotate cu truse medicale pentru intervenţii în caz de necesitate vor fi instalate în zonele marilor aglomerări bucureştene.
Edilul-şef a mai dispus amenajarea unor locuri de aşteptare pentru motocicliştii medicali.
Totodată, Oprescu a solicitat operatorilor de curăţenie să cureţe, să aspire şi să ude carosabilul dimineaţa devreme şi seara târziu.
"Cât priveşte măsurile de combatere a ţânţarilor se va interveni aerian prin împrăştierea materialelor de combatere a acestor insecte, în aşa fel încât să avem certitudinea că nu mai este expusă populaţia la riscuri inutile", a precizat primarul Capitalei.
El s-a declarat îngrijorat şi de înmulţirea şobolanilor, în urma reclamaţiilor primite pe această temă, şi a dispus măsurile de combatere a rozătoarelor.
Sorin Oprescu le-a solicitat operatorilor de salubrizare măsuri ferme privind curăţenia oraşului. "Pe căldură foarte mare locurile nepermise de depozitare a gunoaielor reprezintă focare de infecţie pentru cei care locuiesc acolo", a explicat Oprescu.
El a dat dispoziţie de împrejmuire a acestor locuri în special la periferiile oraşului, "unde sunt oameni mai puţin educaţi care nu fac altceva decât să verse gunoiul menajer şi cel de construcţii". AGERPRES/(AS - Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Oprescu solicită continuarea măsurilor de combatere a efectelor caniculei Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat reprezentanţilor direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) să continue măsurile de combatere a efectelor caniculei, având în vedere avertizarea de cod galben din această perioadă, informează un comunicat al...
Măsuri suplimentare anticaniculă solicitate de primarul general al Capitalei Bucureştenii au la dispoziţie, începând de luni, 25 de corturi anticaniculă şi puncte de prim-ajutor, ca urmare a solicitării primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, de suplimentare a măsurilor anticaniculă, având în vedere temperaturile ridicate înregistrate în ultimele zile.
Primăria Capitalei a amenajat 20 de corturi medicale anticaniculă în Capitală 20 de corturi medicale anticaniculă dotate cu aer condiţionat, apă, personal medical şi aparatură de specialitate au fost amenajate în Bucureşti, având în vedere avertizările de caniculă emise de meteorologi, a anunţat luni Primăria Capitalei.
Sorin Oprescu a cerut intensificarea măsurilor anticaniculă în Capitală Primarul general Sorin Oprescu a cerut direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei să intensifice măsurile pentru combaterea efectelor temperaturilor ridicate, având în vedere avertizarea de cod portocaliu de caniculă emisă de meteorologi.
Corturi şi puncte de prim ajutor puse la dispoziţia bucureştenilor de PMB Primarul general, Sorin Oprescu, a solicitat responsabililor din Primăria Municipiului Bucureşti, să pună în aplicare planul de măsuri anticaniculă având în vedere temperaturile ridicate anunţate de meteorologi pentru următoarele zile, informează un comunicat transmis, duminică, AGERPRES.
Sorin Oprescu va controla calitatea apei folosite la spălarea trotuarelor Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat vineri, la o dezbatere pe tema ecologizării, că intenţionează să verifice calitatea apei folosite la spălarea trotuarelor şi carosabilului bucureştean.