Cele mai citite
 


Măsuri pentru prevenirea şi diminuarea efectelor caniculei în sectorul 4
vineri, 24 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pentru prevenirea şi diminuarea efectelor caniculei prognozate de ANM pentru următoarele zile, primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a dispus mobilizarea de urgenţă a factorilor de intervenţie, pentru a veni în sprijinul locuitorilor sectorului, se arată în comunicat transmis joi AGERPRES.
Una dintre măsurile pe care administraţia sectorului le-a luat constă în înfiinţarea unei linii telefonice tip Tel Verde, 0800.800.440, prin intermediul căreia pot fi semnalate eventualele probleme cauzate de caniculă.
Printre măsurile luate la nivelul sectorului 4 se numără înfiinţarea, în zonele aglomerate, a mai multor puncte de distribuire a apei potabile, înfiinţate în următoarele puncte - Piaţa Unirii - un cort, Piaţa Progresul - un cort, Piaţa Sudului - două corturi şi staţia metrou Brâncoveanu - un cort.
Acestea vor fi dotate cu dozatoare cu apă plată, bidoane de apă pentru fiecare cort, pahare de unică folosinţă, aparate de aer condiţionat mobile, paturi pliante, mese şi scaune, personal care va asigura acordarea primului ajutor, posibilitatea de a apela la serviciul de urgenţă 112.
Vor fi activate, de asemenea, şi nouă puncte de prim ajutor amplasate în mai multe puncte din sector, printre care sediul Primăriei Sectorului 4 din bd. George Coşbuc nr. 6-16 - Direcţia Relaţii cu Comunitatea Locală, Serviciul Registratură, Serviciul Stare Civilă - str. Gramond nr.26, Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, Biroul 1 - str. Străduinţei nr. 1, Serviciul Parcări - str. Străduinţei nr. 1, sediile Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 4, din şos. Olteniţei nr. 37 - 39 şi calea Şerban Vodă nr. 43 şi sediile administrative ale Direcţiei de Administrare a Pieţelor, din şos. Giurgiului, Piaţa Sudului şi Piaţa Apărătorii Patriei.
Totodată, Cristian Popescu-Piedone a hotărât ca, prin Biroul Managementul Situaţiilor de Urgenţă, să fie distribuite cetăţenilor pliante informative, conţinând recomandările medicilor, cu privire la măsurile de protecţie împotriva caniculei, printre care reducerea activităţilor în spaţiul deschis şi evitarea deplasărilor în intervalul 9,00 - 18,00, purtarea unor haine subţiri din bumbac, deschise la culoare, ochelari şi pălării de soare, consumul a 1, 5 - 2 l de apă/zi, duşuri cu apă călduţă, consumul de fructe şi legume proaspete şi evitarea consumului de băuturi alcoolice sau a celor cu un conţinut ridicat de cofeină, care favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii, se mai arată în comunicatul citat. AGERPRES/(AS - Petronius Craiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăriile de sector s-au pregătit pentru diminuarea efectelor caniculei Prefectura Capitalei a solicitat autorităţilor publice locale să pună în aplicare planul propriu de măsuri pentru diminuare a efectelor caniculei ca urmare a prognozei meteorologice emise de ANM unde este prevăzută o depăşire a pragului critic de 80 pentru indicele de confort termic, în după amiaza zilelor...
Corturi anticaniculă, amenajate în toate sectoarele din Capitală Prefectul Capitalei, Georgeta Gavrilă, a dispus ca autorităţile administraţiei publice locale să ia toate măsurile necesare pentru a veni în ajutorul populaţiei pe timp de caniculă şi a cerut primăriilor să amplaseze corturi unde să fie asigurată asistenţă medicală, apă potabilă, aer condiţionat, în...
Măsuri anticaniculă luate în Bucureşti În Bucureşti, au fost luate mai multe măsuri de protejare a populaţiei în perioada caniculară anunţată de meteorologi.
Măsuri anticaniculă suplimentate în sectorul 4 Primăria Sectorului 4 a dispus marţi, în cea mai călduroasă zi înregistrată în această vară, suplimentarea resurselor de apă potabilă în cele şase corturi de prim-ajutor de pe raza sectorului, fiecare dintre acestea dispunând de câte cinci dozatoare.
Şase puncte de prim ajutor pentru caniculă în sectorul 4 Primăria sectorului 4 anunţă că punctele fixe de prim ajutor de pe raza unităţii administrative sunt funcţionale şi că în incinta lor se distribuie apă potabilă, măsură luată în contextul emiterii de către meteorologi a codului galben de caniculă.
ISU Ilfov şi ISU Bucureşti au primit 38 de autospeciale achiziţionate printr-un proiect european Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov şi Bucureşti au primit în dotare 38 de autoutilitare - autospeciale cu apă şi spumă, ambulanţe, autospeciale pentru descarcerări, dar şi două centre mobile de comandă şi control care, în cazul unor dezastre, pot prelua apelurile din sistemul naţional 112...