Cele mai citite
 


Medicii atrag atenţia asupra respectării regulilor de protecţie în perioada de caniculă
joi, 23 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 23 iun /Agerpres - Medicii atrag atenţia că în această perioadă cu temperaturi foarte ridicate trebuie respectate anumite reguli de protecţie.
"Nu trebuie pe cât posibil să ieşim afară în timpul prânzului, când se înregistrează temperaturile cele mai ridicate. Atunci când ieşim afară trebuie să avem îmbrăcăminte de culoare deschisă, pălărie sau umbrelă, să ne hidratăm, să facem 2-3 duşuri pe zi, nici reci, nici fierbinţi, să consumăm multe legume şi fructe", a declarat, pentru AGERPRES, dr. Doina Mihăilă.
Ea a subliniat că, în cazul bolnavilor cronici, aceştia trebuie să îşi ia medicaţia, să nu iasă afară în timpul prânzului şi să se hidrateze foarte bine.
O atenţie mare trebuie acordată şi copiilor care trebuie bine protejaţi de soare, cu îmbrăcăminte adecvată, pălăriuţe şi bine hidrataţi. În cazul copiilor trebuie utilizate şi creme cu factor înalt de de protecţie solară, a mai spus medicul Doina Mihăilă./AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă : Măsuri de protecţie împotriva caniculei Comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Sibiu privitor la măsurile de protecţie împotriva caniculei.
Gheorghe Mencinicopschi: Pe caniculă trebuie să mâncăm mai multe fructe şi legume În perioada de caniculă alimentaţia trebuie să fie săracă în grăsimi şi dulciuri, a declarat vineri pentru AGERPRES prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
Timiş: Puncte de prim ajutor în judeţ, din cauza caniculei Canicula a determinat autorităţile de sănătate publică din Timiş să ia măsura deschiderii mai multor puncte de prim ajutor în Timişoara şi în municipiul Lugoj, pentru a veni în sprijinul persoanelor surprinse de temperaturile ridicate în oraş, la ore de maxim termic.
Parteneriat între farmaciile din Bucureşti şi Prefectura Capitalei în perioade de caniculă Prefectura Capitalei a încheiat un protocol de parteneriat cu marile reţele de farmacii din Capitală, astfel încât persoanele afectate de caniculă să poată primi sprijin specializat, în caz de nevoie.
Timiş: Lipotimii în stradă, din cauza caniculei, la Timişoara Canicula instalată la Timişoara a determinat ambulanţa să intervină, miercuri, în nouă cazuri în care a fost solicitată în spaţiul public.