Cele mai citite
 


Olguţa Vasilescu (PSD): Doar un sfert dintre sugari vor mai primi lapte praf gratuit
vineri, 24 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar 11.000 din 40.000 de sugari vor mai primi lapte praf gratuit pe criterii medicale, şi nu sociale, anul acesta, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al Departamentelor PSD, senatorul Olguţa Vasilescu.
"30.000 de sugari vor fi înfometaţi anul acesta. În 2011 au fost alocaţi doar trei milioane de lei noi, faţă de 15 milioane de lei noi în 2010, pentru programul de prevenţie a malnutriţiei, iniţiat în 2003", a afirmat Olguţa Vasilescu, referindu-se la o sinteză a Departamentului de Sănătate al PSD.
În altă ordine de idei, Olguţa Vasilescu a susţinut că, în urma clasificării spitalelor, potrivit căreia 58% dintre unităţile medicale au fost încadrate în categoriile 4 şi 5, aproximativ 220 de spitale vor primi cu 20-30% mai puţini bani anul acesta.
"Estimăm că în maximum un an cel puţin jumătate din aceste spitale vor fi închise", a spus Olguţa Vasilescu.
Ea a adăugat că, în urma semnării contractului-cadrul dintre medicii de familie şi Casa Naţională de Asigurări Sociale, exodul medicilor va continua, cifrele arătând deja că peste 2.000 de medici au depus cereri pentru certificate de conformitate pentru a lucra în Uniunea Europeană.
În ceea ce priveşte "Legea Croitoru", privind eliminarea taxelor în universităţile de stat, care a trecut tacit de Camera Deputaţilor, Olguţa Vasilescu a precizat că senatorii social-democraţii vor vota "categoric" împotriva unui astfel de proiect.
"50% din finanţarea învăţământului de stat provine tocmai de la taxele studenţilor. Eliminarea acestora ar însemna că îngropăm toate instituţiile de stat ca să se poată dezvolta instituţiile private. PSD se va pronunţa categoric împotrivă", a declarat Olguţa Vasilescu. AGERPRES / (A - Claudia Nicolae-Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Lapte praf gratuit doar pentru cazurile urgente Autorităţile sanitare din Botoşani vor elibera lapte praf pentru sugari doar în cazul urgenţelor, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Lidia Onofrei.
Suceava: Primăriile au primit a doua tranşă de lapte praf pentru sugari Direcţia de sănătate publică (DSP) Suceava a repartizat către primării cea de a doua tranşă de lapte praf destinată sugarilor cu vârste între 0 şi 12 luni, acordată gratuit celor care nu pot beneficia de lapte matern, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Adrian Popescu.
DSP Suceava, fără lapte praf pentru sugari Suceava, 21 aprilie /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a rămas fără lapte praf pentru sugari, iar stocurile nu pot fi completate deoarece Ministerul Sănătăţii nu a transmis încă fila de buget pentru programele de sănătate din acest an, în care intră şi cel pentru laptele gratuit...
Brăila: Laptele praf pentru sugari acoperă doar o treime din necesar Laptele praf pentru sugari, distribuit gratuit în Brăila, acoperă doar o treime din necesarul existent la nivelul judeţului, după cum a informat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, dr. Andreia Gavrilescu.
DSP Suceava distribuie lapte praf pentru sugari Direcţia de Sănătate Publică Suceava va distribui medicilor de familie din judeţ peste 6.500 de cutii de lapte praf pentru sugari, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al DSP, Adrian Popescu.
Suceava: Laptele praf primit pentru a fi distribuit gratuit mamelor acoperă necesarul până în iunie Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit aproximativ o tonă de lapte praf, reprezentând noua tranşă din cel destinat sugarilor care nu pot fi, din diverse motive, alăptaţi natural, a declarat, miercuri, adjunctul instituţiei, Cătălina Zorescu.