Cele mai citite
 


Raiffeisen a lansat un card prin care va sprijini achiziţia unui avion sanitar de către SMURD
vineri, 24 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Raiffeisen Bank şi serviciul mobil de urgenţă SMURD au lansat joi un card de debit co-brand, sub sigla Mastercard, o parte importantă din taxele şi comisioanele pentru utilizarea cardului urmând să fie virate în contul Fundaţiei SMURD.
Toată suma va fi destinată achiziţiei unui avion sanitar de către SMURD, a cărui valoare estimată este de 2,5-3 milioane euro, a precizat preşedintele Fundaţiei SMURD, Raed Arafat.
Utilizarea cardului va aduce în conturile Fundaţiei SMURD 0,5% din valoarea fiecărei tranzacţii efectuate cu cardul la comercianţi sau pe Internet, precum şi 50% din taxa anuală de administrare (20 lei), a declarat vicepreşedintele Diviziei Retail a Raiffeisen Bank, Vladimir Kalinov.
Cardul de debit este disponibil în prezent în toate unităţile Raiffeisen Bank din ţară, iar pentru a intra în posesia lui clienţii trebuie să vină într-o agenţie a băncii cu cartea de identitate şi să completeze o cerere. După cel mult două zile îşi vor putea ridica cardul din aceeaşi agenţie. Cardul poate fi ataşat la un cont curent existent, pentru care a fost emis deja un alt card de debit.
SMURD lucrează în prezent cu elicoptere, a căror utilizare este însă limitată de distanţe şi de condiţiile de vreme. Potrivit lui Raed Arafat, decizia achiziţionării avionului va fi luată de o comisie formată de specialişti din afara Fundaţiei, în funcţie de caracteristicile avionului, preţ, viteză, costul orei de zbor. Comanda va fi lansată în momentul când Fundaţia va avea la dispoziţiei circa jumătate din suma necesară.
Pentru proiectul achiziţiei avionului sanitar de intervenţie, cel mai important pentru SMURD, Fundaţia va utiliza şi fondurile din redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit. Anul trecut, Fundaţia a reuşit să strângă astfel un milion de euro, fiind al doilea mare colector după Biserica.
Directorul general al Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, a declarat că banca se concentrează, ca responsabilitate socială, pe cinci domenii mari - sănătate, cultură, sport, mediu şi educaţie, iar în urma unui studiu de piaţă pe populaţia din mediul urban a reieşit că o bancă ar trebui să susţină domeniul sănătăţii - 80% din răspunsuri. De asemenea, 70% dintre angajaţii băncii consideră că Raiffeisen trebuie să susţină domeniul sănătăţii.
Studiul de piaţă a relevat şi faptul că clienţii sunt dispuşi să plătească mai des cu cardul la comercianţi dacă o parte din bani ar fi folosiţi pentru cauze sociale.
Potrivit reprezentanţilor Raiffeisen Bank, pe extrasul lunar pentru noul card va apărea distinct ce sumă a fost donată pentru SMURD. Raiffeisen Bank este al treilea mare emitent de carduri din România, cu 1,3 milioane de carduri de debit.
Studiile de specialitate arată că românii fac în medie 2-3 tranzacţii pe lună, pe card, la comercianţi.AGERPRES/(AS-Ady Ivaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină, cu nişte nebuni şi am ajuns la un sistem pe o ţară întreagă Întemeietorul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România, dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că, în urmă cu 25 de ani, SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină...
Mureş: Caravana SMURD 'Fii pregătit!' a pornit pentru pregătirea populaţiei în caz de dezastre Caravana SMURD 'Fii pregătit!' adăspotită de primul Centrul Mobil de Pregătire a Populaţiei şi a Personalului de Intervenţie din România, aflat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Horea' al judeţului Mureş, a pornit de la Târgu Mureş pentru pregătirea populaţiei să acţioneze în caz...
Raed Arafat: Până la sfârşitul anului nu va mai fi niciun judeţ care să nu aibă SMURD Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, vineri, cu ocazia aniversării a trei ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bucureşti, că unul dintre scopurile propuse până la sfârşitul anului este acela să nu mai existe niciun judeţ...
Raed Arafat:Lansarea componentei SMURD în zona Sebeş creşte capacitatea de intervenţie Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, fondatorul SMURD, a declarat, vineri, la Sebeş, că anul acesta au fost alocate fonduri pentru achiziţionarea a două elicoptere, dintre care unul va înlocui, în iulie, elicopterul de Poliţie de la Iaşi, iar cu celălalt se va inaugura, în septembrie...
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
SMURD a asistat peste 225.000 de persoane în cinci ani de activitate Echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare au avut intervenţii până în prezent la peste 225.000 de persoane şi au primit peste 280.000 de solicitări, a declarat miercuri Stelian Duduş, inspector-şef al ISU Bucureşti, cu ocazia sărbătoririi a cinci ani de activitate SMURD în România...