Cele mai citite
 


Vrancea: 33 de biberoane retrase de pe piaţă
vineri, 24 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică Vrancea au retras de la comercializare 33 de biberoane pentru sugari care nu erau corespunzătoare normelor în vigoare, ele neavând specificat dacă au în componenţă substanţa Bisfenol A, a declarat, joi, pentru AGERPRES, şeful DSP, Cătălin Graur.
Potrivit acestuia, verificările s-au derulat în perioada 6 - 14 iunie, în unităţile care sunt importatoare şi distribuitoare de biberoane.
Nu au fost aplicate amenzi sau sancţiuni.
Bisfenolul A este suspectat de o creştere a riscurilor de pubertate precoce la femei, de cancer de prostată sau sân şi de anomalii de reproducere. Acesta a fost asociat, de asemenea, cu scăderea imunităţii şi cu obezitatea, deşi lipsesc încă studii concludente în acest sens. AGERPRES/(AS - Valentin Moisa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancer de prostată: fumatul măreşte riscul de recidivă şi deces Bărbaţii bolnavi de cancer de prostată şi care fumează în momentul diagnosticării, întâmpină un risc mult mai mare de recidivă a tumorii după un tratament şi de deces, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite AFP.
Risc crescut de cancer de prostată pentru bărbaţii care consumă o băutură carbogazoasă pe zi (studiu) Bărbaţii care consumă echivalentul unei doze de băuturi răcoritoare carbogazoase pe zi se confruntă cu un risc crescut de îmbolnăvire de cancer de prostată, conform unui studiu medical suedez, transmite AFP.
Olt: DSP a aplicat 35 de sancţiuni spitalelor din judeţ; 12 probe de sanitaţie analizate sunt necorespunzătoare Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a aplicat 35 de sancţiuni spitalelor din judeţ pentru deficienţe constatate în urma unor controale derulate în lunile ianuarie şi februarie la unităţile sanitare cu paturi, se precizează într-un comunicat al instituţiei transmis, luni, AGERPRES.
Ioanel Sinescu recomandă screening pentru cancer de prostată în cazul bărbaţilor cu vârste de peste 50 de ani Screeningul pentru descoperirea cancerului de prostată ar trebui făcut de orice bărbat care are peste 50 de ani, a declarat marţi preşedintele Asociaţiei Române de Urologie, Ioanel Sinescu.
Mureş: Direcţia de Sănătate Publică a suspendat activitatea a opt firme din cauza curăţeniei precare Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a anunţat, joi, pe site-ul propriu, că a suspendat activitatea a opt firme din cauza curăţeniei precare, a acordat 32 de avertismente şi a aplicat amenzi de peste 166.700 lei, în urma celor 1.192 de controale efectuate în primul semestru al acestui an.
Sancţiuni la SJU Constanţa, ca urmare a unei anchete a Avocatului Poporului Avocatul Poporului anunţă că Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa a aplicat sancţiuni contravenţionale şi a dispus reluarea operaţiunii de dezinsecţie la Secţia de Gastroenterologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă.