Cele mai citite
 


Boala Alzheimer va apăsa tot mai greu asupra economiei mondiale (experţi)
sâmbătă, 25 iunie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Alzheimer, Oncologie
 

Maladia Alzheimer va apăsa tot mai greu asupra economiei mondiale în anii următori, pe măsură ce populaţia va înainta în vârstă, au atras atenţia, joi, experţi reuniţi în Congresul SUA, relatează AFP.

Între 24 şi 37 de milioane de persoane din întreaga lume trăiesc deja cu această formă de demenţă incurabilă, o cifră care ar urma să crească la 115 milioane până în 2050, au declarat aceşti experţi în cadrul Comisiei de Afaceri Externe a Camerei Reprezentanţilor.

Această boală 'este cea mai gravă criză sanitară şi umanitară din secolul XXI', a spus Daisy Acosta, preşedinta asociaţiei Alzheimer's Disease International, al cărei sediu se află la Londra.

Daisy Acosta a evaluat la 604 miliarde de dolari costul bolii Alzheimer în 2010, echivalentul unui procent din PIB-ul mondial. "Dacă ar fi vorba de o ţară, ar fi a 18-a economie în funcţie de PIB", a subliniat ea.

Însă, sumele consacrate cercetării sunt minime în raport cu alte boli, a observat Bill Thies, de la Alzheimer's Association. "Investim şase miliarde de dolari pe an împotriva cancerului, patru miliarde împotriva bolilor cardio-vasculare şi două miliarde împotriva SIDA. Pentru Alzeimer, avem în total în jurul a 450 de milioane", a relevat el.

George Vradenburg, din partea organizaţiei USAgainstAlzheimer, a subliniat că ţările occidentale sunt cele mai avansate de degradarea raportului activi/inactivi şi de creşterea costurilor pentru sănătate.

"Acest lucru creează tensiuni pentru sistemele de îngrijire medicală în ţările dezvoltate, în special în Europa Occidentală şi în Centura de Foc a Pacificului", a afirmat el.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)

Notare
Comentarii
de iszaba kaushner
De 10 ani mi s-a descoperit atrofie corticala,am facut tratament cu piracetam,apoi cu aricept si de 2ani iau ebixa 2/zi de 10 mg. Am 72 ani,nu mai memorez nimic,nu ma pot concentra,nu ma mai descurc cu micile activitati (gatit,spalat,facut cumparaturi,curateni).Sunt singura nu mai am pe nimeni. Cine ma poate ajuta cand voi pierde complet discernamantul?. Cui ma pot adresa acum cand mai stiu cum ma numesc si unde locuiesc?. Va rog,va implor dati-mi un sfat unde si cui sa ma adresez acum?. Astept raspuns la adresa de Email . va multumesc din suflet. Iszaba.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dementa: intre criza demografica si cea economica reprezinta tema prin care Societatea Romana Alzheimer isi propune, prin Conferinta Nationala Alzheimer 2013 (27 februarie - 2 martie 2013, Institutul National de Statistica, Bucuresti), sa puna pe primul plan noutatile in domeniu si posibilitatea de a gasi solutii pentru diagnosticarea precoce...
Creşterea numărului de cazuri de demenţă în ţările Europei occidentale, infirmată de un studiu de ultimă oră Contrar previziunilor alarmiste formulate în unele studii, numărul persoanelor care suferă de demenţă - inclusiv de boala Alzheimer - este în curs de stabilizare în ţările Europei occidentale, potrivit unui studiu publicat vineri de un grup de experţi în revista 'The Lancet Neurology', citat de AFP.
Există căi de a reduce riscul de a dezvolta demenţă (experţi) Deşi cele mai multe medicamente împotriva demenţei sunt ineficiente, câteva dintre acestea sunt oarecum utile, potrivit neurologilor şi psihiatrilor reuniţi recent la Berlin pentru a revizui orientările medicale referitoare la tratamentul demenţei, informează agenţia DPA.
Demenţa este mai costisitoare pentru societatea americană decât cancerul sau bolile cardiace (studiu) Demenţa, ca şi boala Alzheimer, costă mai mult societatea din Statele Unite decât cancerul sau bolile cardiovasculare, arată un studiu apărut miercuri în revista medicală americană New England Journal of Medicine şi preluat de AFP.
Dementa trebuie recunoscuta ca o problema prioritara de sanatate publica in Romania este mesajul ingrijorator pe care il lanseaza Conferinta Nationala Alzheimer 2014, organizata in perioada 26 februarie-01 martie, la Institutul National de Statistica din Bucuresti. In sprijinul acestui semnal de alarma, Societatea Romana Alzheimer apeleaza la factorii de decizie politica, prin propunerea...
Boala Alzheimer ar avea legătură cu traumatismele cerebrale (studii) Leziunile cerebrale traumatice ar creşte riscul unor tulburări cognitive şi al demenţei, potrivit unor studii americane diferite, prezentate luni la Paris, cu ocazia Conferinţei internaţionale a Asociaţiei Alzheimer (AAIC), şi menţionate de AFP.