Cele mai citite
 


Campanie naţională ANA de prevenire a substanţelor psihoactive
sâmbătă, 25 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Agenţia Naţională Antidrog a lansat, vineri, cu prilejul Zilei Internaţionale împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri, campania ''Absentul'', o campanie de prevenire a consumului de substanţe psihoactive.
''Problematica consumului de substanţe cu proprietăţi psihoactive este de dată relativ recentă în toate statele membre ale spaţiului comunitar, neexistând încă un răspuns eficient în plan legislativ care să contribuie la diminuarea fenomenului. În aceste condiţii, singurele tipuri de programe de impact care pot contribui la diminuarea consumului cu substanţe noi cu proprietăţi psihoactive o reprezintă cele de prevenire - informarea populaţiei generale şi a categoriilor vulnerabile în legătură cu riscurile consumului, programele alternative de petrecere a timpului liber, formarea de abilităţi de viaţă sănătoase care să determine în timp scăderea influenţei factorilor de protecţie şi scăderea factorilor de risc'', a precizat directorul ANA, Sorin Oprea.
Potrivit acestuia, este prima campanie la nivel naţional şi se va desfăşura în perioada 26 iulie - 31 decembrie 2011, grupul ţintă fiind reprezentat de adolescenţii şi tinerii cu vârste între 15 şi 24 de ani din unităţile de învăţământ şi sistemul rezidenţial de protecţie a copilului în comunitate.AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ANA a lansat o campanie naţională de prevenire a consumului de droguri Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a lansat, marţi, de Ziua Internaţională împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri, o campanie naţională de prevenire a consumului de droguri, cu accent pe substanţele noi cu proprietăţi psihoactive.
Prahova: Campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor O campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor este desfăşurată, în această perioadă, de Centrul de prevenire, evaluare, consiliere antidrog (CPECA) Prahova, sub denumirea "Alternative - în comunitatea ta drogurile nu îşi au locul", au anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, ...
Covasna: Campanie de prevenire a consumului de droguri, la Sfântu Gheorghe Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Covasna a demarat marţi o campanie de conştientizare a tinerilor cu privire la pericolul consumului de droguri, care se va derula pe parcursul următoarelor două luni.
Campanie naţională de prevenire a cancerului de piele Peste 300 de medici dermatologi din toată ţara, membri ai Societăţii Române de Dermatologie (SRD), vor oferi pacienţilor consultaţii gratuite, pe 25 mai, cu prilejul 'Zilei Europene pentru Depistarea Melanomului'.
Constanţa: Campanie de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri, în Vama Veche Campania ''Deschide ochii! Fără riscuri în plus!'', eveniment care vizează reducerea riscurilor asociate consumului de droguri, se desfăşoară la iniţiativa Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), în perioada 1 august - 12 septembrie, la Vama Veche, şi se adresează unui număr de circa 10.000 de tineri aflaţi...
Ziua internaţională de luptă împotriva drogurilor - marcată prin evenimente organizate de ANA Agenţia Naţională Antidrog (ANA) organizează, de marţi până vineri, o serie de evenimente pentru marcarea Zilei internaţionale de luptă împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri.