Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, spital de categoria a treia
sâmbătă, 25 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lipsa unui număr suficient de medici cardiologi, care să poată asigura o linie de gardă permanentă, dar şi lipsa unui aparat cu rezonanţă magnetică au făcut ca Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, cea mai mare unitate spitalicească din Caraş-Severin, să fie încadrat în categoria a treia, în urma clasificării realizate de Ministerul Sănătăţii.
Această încadrare atrage după sine şi o finanţare mai redusă, în condiţiile în care bugetul alocat oricum nu acoperă toate cheltuielile.
'În urma clasificării realizate de Ministerul Sănătăţii, Spitalul Judeţean va beneficia de o finanţare calculată la 0,95, faţă de indicele de referinţă 1, aplicat spitalelor de categoria întâi. Un indice bun, dar insuficient, raportat la cheltuielile pe care le implică funcţionarea spitalului. Această clasificare nu este definitivă, spitalul putând opta oricând pentru o categorie mai bună', a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Dumitru Secăşan.
În aceeaşi categorie cu spitalul din Reşiţa se află şi cel din Caransebeş, dar cu plan de conformare, iar restul unităţilor din Caraş-Severin sunt încadrate în categoria a patra. AGERPRES/(AS - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Centrul Multifuncţional din Bozovici, singura secţie a Spitalului Judeţean fără pierderi Centrul de Sănătate Mutifuncţional din Bozovici este, în prezent, singura secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa care nu înregistrează pierderi. Acesta a luat naştere prin intermediul unei asociaţii a comunităţii locale, formată din toate cele opt primării din Valea Almăjului, care asigură o...
Bihor: Finanţare de la Ministerul Sănătăţii pentru primul aparat RMN din sistemul public de sănătate al judeţului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea va achiziţiona, cu finanţare de peste patru milioane de lei de la Ministerul Sănătăţii, primul aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) care va funcţiona în sistemul public de sănătate bihorean, a anunţat miercuri Primăria Oradea.
Caraş-Severin: În judeţ nu există un serviciu de gardă pentru urgenţele stomatologice La nivelul judeţului Caraş-Severin nu există la ora actuală un serviciu de gardă la farmacii pe timp de noapte, iar urgenţele stomatologice sunt tratate medicamentos la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa.
Caraş-Severin: Noi echipamente pentru spitalul din Caransebeş, cu sprijinul unui program european Contractul de finanţare pentru proiectul 'Reabilitarea, modernizarea şi dezvoltarea activităţilor de ambulatoriu în specialitatea radiologie-imagistică medicală şi TBC din Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, judeţul Caraş-Severin' a fost semnat luni, la sediul Primăriei municipiului de pe Sebeş...
Caraş-Severin: Echipamente medicale noi, achiziţionate printr-un proiect european, la Spitalul din Caransebeş Locuitorii municipiului Caransebeş şi din aproape 200 de localităţi din împrejurimi vor beneficia de echipamente şi servicii medicale de specialitate printr-un program cu finanţare europeană, lansat joi, intitulat 'Reabilitarea, modernizarea şi dezvoltarea activităţilor de ambulatoriu în specialitatea...
Caraş-Severin: SJU Reşiţa a limitat programul de vizite din cauza virozelor şi infecţiilor respiratorii Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa a decis limitarea vizitelor, la această unitate spitalicească, la recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin, ca urmare a creşterii numărului virozelor şi infecţiilor respiratorii din ultima săptămână.