Cele mai citite
 


Cercetarea pe embrioni interzisă în Franţa
sâmbătă, 25 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Parlamentul francez a adoptat joi seară proiectul de lege privind revizuirea legilor care vizează bioetica şi a validat menţinerea aplicării principiului de interzicere, cu unele derogări, a cercetării pe embrion şi pe celulele suşă embrionare, potrivit AFP.
'Nu am ştiut să armonizăm dreptul nostru cu societatea franceză', a afirmat raportorul textului, senatorul UMP (dreapta) Alain Milon, care este o voce izolată în familia sa politică.

Senatul optase, într-o primă lectură, în pofida guvernului şi a deputaţilor UMP, pentru autorizarea în anumite condiţii a cercetării. Dar, după a doua lectură a textului, s-a raliat, la o diferenţă de trei voturi, interzicerii cercetării.

'Menţinând anonimatului donării de gameţi, refuzând transferul de embrioni după moartea tatălui, opunându-ne accesului la asistenţă medicală pentru procreere a cuplurilor homosexuale, nu am ştiut să facem astfel ca dreptul nostru să evolueze odată cu societatea franceză', a spus Milon, adăugând că unele derogări sunt extrem de ambigue.

Secretarul de stat pentru sănătate, Nora Berra, a estimat că legea este 'echilibrată'.AGERPRES/(Elena Dumbvravă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nicolăescu:Secretarul de stat pentru asistenţă medicală trebuie să operaţionalizeze programul de cancer până la finele lunii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri la dezbaterea în Comisiile reunite de buget-finanţe a bugetului MS că secretarul de stat pentru asistenţă medicală a fost însărcinat să revizuiască până la finele lunii februarie programul naţional de oncologie şi să-l reaşeze pe principii care...
Ebola: Asistenta medicală franceză repatriată din Liberia, supusă unui 'tratament experimental' Tânăra asistentă medicală franceză, voluntar al organizaţiei Medecins sans Frontieres (MSF), care a contractat virusul Ebola în Liberia, a fost internată într-un spital militar din Franţa, unde este supusă unui 'tratament experimental', a anunţat vineri ministrul Sănătăţii, Marisol Touraine, citată de...
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
SUA: asistenţă medicală mai puţină pe bani mai mulţi; speranţă de viaţă sub media OCDE Un nou studiu privind îngrijirea medicală demonstrează că s-ar putea să nu primeşti ceea ce plăteşti dacă te internezi într-un spital american, relatează Daily Mail în ediţia de joi, citând un studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Franţa: Primii spermatozoizi umani creaţi în laborator Cercetători francezi afirmă că au reuşit să obţină, pentru prima oară, gameţi bărbăteşti umani in vitro. Progresele înregistrate în medicina regenerativă pot fi utile şi în asistenţa medicală pentru reproducere. Mai multe echipe de cercetători din diferite părţi ale lumii lucrează la crearea de spermatozoizi...