Cele mai citite
 


Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, la un pas de blocaj
luni, 3 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Baia Mare, 3 aug /Agerpres/ - Spitalul de Urgenţă din Baia Mare este la un pas de a intra în blocaj financiar dacă nu este susţinut de Ministerul Sănătăţii.

Administratorii spitalului sunt îngrijoraţi că ultimii bani - 200.000 de lei se vor termina în cel mai scurt timp, iar Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Maramureş nu vede nicio soluţie pentru a satisface nevoile financiare a celei mai importante unităţi spitaliceşti judeţene.

Dr. Ioan Blăjan, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, a spus, luni, că situaţia este mai gravă decât pare la prima vedere, iar din cei 200.000 de lei se mai poate asigura necesarul de medicamente şi alte utilităţi pentru cel puţin încă două săptămâni.

"Vom încerca să facem toate demersurile posibile pentru a primi noi fonduri, altfel riscăm să punem în pericol actul medical. Am discutat situaţia cu cei din Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Maramureş şi sper ca împreună să găsim o cale optimă", a afirmat doctorul Ioan Blăjan.

Directorul Spitalului Judeţean Baia Mare a mai afirmat că orice posibil blocaj determinat din considerente financiare ar provoca derută în rândul pacienţilor, dar şi a personalului medical.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, spune că se vor face toate demersurile pentru a suplimenta fondurile pentru spital.

În Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare se tratează şi cazurile grave din judeţele Satu Mare şi Sălaj pe lângă cele din Maramureş. AGERPRES/(Leontin Cupar)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea intră în reabilitare Râmnicu Vâlcea, 3 aug /Agerpres/ - Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea va intra în cel mai amplu proces de reabilitare, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Georgeta Sălişte, managerul acestei unităţi medicale.
Dragnea: Ministerul Sănătăţii nu a fost în stare să prezinte studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la Bacău, că "Ministerul Sănătăţii nu a fost în stare să prezinte studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale, Cluj Napoca, Iaşi şi Craiova, ale căror proiecte fuseseră avizate pentru realizare în timpul mandatului guvernului anterior".
Suceava: Compartiment de angiografie, înfiinţat la SJU Un compartiment de angiografie a fost înfiinţat la laboratorul de Radiologie al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, fiind primul de acest fel din ţară ce funcţionează într-un spital judeţean, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, medicul specialist în radiologie intervenţională Mihai...
Arad: În 2010 vor fi demarate lucrările la noul Spital Judeţean Judeţul Arad a beneficiat, la finalul anului trecut, de fonduri importante, iar previziunile bugetare din 2010 sunt şi ele optimiste, la capitolul investiţii.
Ministerul Sănătăţii va organiza o dezbatere asupra proiectului privind aprobarea normelor de evaluare şi avizare a publicităţii medicamentelor Ministerul Sănătăţii va organiza marţi, la sediul instituţiei, o dezbatere publică având ca temă proiectul de Ordin privind aprobarea normelor pentru evaluarea şi avizarea publicităţii la medicamentele de uz uman.
Ministerul Sănătăţii:Lucrările la Centrul de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' vor fi finalizate până în luna mai Lucrările la Centrul de chirurgie cardiovasculară al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' vor fi finalizate până la începutul lunii mai, urmând ca departamentul să fie echipat complet cu aparatură modernă necesară din fonduri asigurate de către Ministerul Sănătăţii, se arată...