Cele mai citite
 


Cluj: Dublare a numărului persoanelor care cer ajutor în lupta cu etnobotanicele
sâmbătă, 25 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tot mai multe persoane se adresează Centrului de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog (CPECA) Cluj, în lupta, pentru ei sau pentru aparţinători, cu substanţele etnobotanice.
Medicul Corina Demian, din cadrul CPECA Cluj, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în prima jumătate a anului în curs s-a înregistrat o dublare a acestor solicitări, faţă de perioada similară a anului trecut.
'Numărul persoanelor care se adresează CPECA Cluj în legătură cu consumul de substanţe etnobotanice s-a dublat în acest an faţă de anul 2010. Este vorba mai mult de părinţi decât de tineri consumatori. Tinerii sunt reticenţi la început în a veni şi, de obicei, vin părinţii, iar ulterior aceştia reuşesc să îşi aducă şi copiii. Avem 10-15 persoane care vin pe lună la şedinţe de consiliere, fie părinţi, fie copii', a precizat Corina Demian.
Coordonatorul CPECA Cluj, Sebastian Marcu, şi-a exprimat speranţa ca viitoarea lege împotriva etnobotanicelor să fie adoptată cât mai repede.
'Atâta vreme cât aceste substanţe nu au fost interzise, ele se găsesc pe piaţă. Atâta vreme cât sunt considerate legale, foarte mulţi tineri le consumă. Faptul că aceste substanţe etnobotanice sunt legale, înseamnă pentru ei că nu sunt un pericol', a explicat Sebastian Marcu.
El a adăugat că se constată o scădere - de la chiar 10-11 ani - a vârstei la care adolescenţii încep să consume etnobotanice.AGERPRES/(AS - Marius Septimiu Avram)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Sute de elevi selectaţi pentru voluntariat în lupta împotriva etnobotanicelor Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava a demarat, joi, la Colegiul Naţional 'Ştefan cel Mare' din Suceava, o nouă campanie în cadrul proiectului ,,Fii cool fără droguri', ca răspuns la amploarea fenomenului consumului de substanţe noi cu efecte psihoactive, disponibile în stare...
Covasna: Campanie de prevenire a consumului de droguri, la Sfântu Gheorghe Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Covasna a demarat marţi o campanie de conştientizare a tinerilor cu privire la pericolul consumului de droguri, care se va derula pe parcursul următoarelor două luni.
Iaşi: Specialiştii avertizează asupra creşterii numărului celor care consumă etnobotanice Autorităţile şi societatea civilă ar trebui să se implice mai mult pentru stoparea creşterii numărului consumatorilor de plante cu efect halucinogen, cunoscute sub numele de plante etnobotanice, consum care a devenit un adevărat fenomen în rândul elevilor şi studenţilor, susţin reprezentanţii Centrului...
Consumul de etnobotanice duce la alterarea memoriei, susţin specialiştii de la Centrul Antidrog Brăila Consumul de substanţe etnobotanice poate duce la alterarea memoriei, a declarat marţi coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila, Olga Condrat, care a prezentat cazul a două adolescente de 16 ani cu probleme psihiatrice generate de etnobotanice.
Actorul George Ivaşcu se implică, alături de alţi artişti, în lupta împotriva drogurilor Teatrul Metropolis şi Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog III - sectoarele 5 şi 6, marchează, joi, de la ora 12,00, Anul European al Voluntariatului 2011, informează un comunicat al instituţiei de cultură transmis marţi AGERPRES.
Teleorman: Riscurile consumului de droguri, aduse în atenţia liceenilor la Biblioteca Judeţeană Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Teleorman, în colaborare cu Crucea Roşie Teleorman şi Biblioteca Judeţeană Marin Preda din municipiul Alexandria, a organizat miercuri o dezbatere care a avut ca temă prevenirea consumului de droguri.