Cele mai citite
 


Diabetul de tip 2 poate fi combătut cu o dietă zilnică de 600 de calorii
sâmbătă, 25 iunie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Diabetul de tip 2 poate fi combătut în numai şapte zile, cu o dietă zilnică de 600 de calorii, potrivit unui om de ştiinţă de la Universitatea din Newcastle, transmite vineri EFE.
Profesorul Roy Taylor, directorul Centrului de rezonanţă magnetică din cadrul universităţii engleze menţionate, a supus timp de opt săptămâni 11 voluntari - care fuseseră recent diagnosticaţi cu diabet - la o dietă extremă, formată din băuturi special create şi legume fără amidon.

După o săptămână, nivelul de zahăr din sângele acestora înainte de micul dejun a revenit la normal, fapt care indicat că pancreasul şi ficatul funcţionau normal.

După opt săptămâni, toţi voluntarii reuşiseră să scape de diabet, iar după trei luni, şapte dintre ei continuau să nu mai aibă probleme cu această boală.

Potrivit lui Taylor, care îşi va prezenta la sfârşitul acestei săptămâni descoperirea în cadrul unei conferinţei a Asociaţiei americane de luptă împotriva diabetului de la San Diego (California, SUA), un exces de grăsime împiedică funcţionarea pancreasului la nivel celular şi pune obstacole în calea secreţiei normale de insulină - cea care reglează zahărul din sânge.

Până de curând se credea că diabetul de tip 2, cel mai comun, era ireversibil, însă omul de ştiinţă britanic susţine că a demonstrat că procesul poate fi inversat.AGERPRES/(Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
de Vali
Am vazut recent un documentar pe aceasta tema. In Germania cei depistati cu diabet zaharat sunt pusi intai sa tina regim alimentar strict si sa faca exercitii fizice si abia apoi, daca acestea nu functioneaza, se trece la medicatie. Numai la noi te indoapa cu medicamente din prima zi, indiferent ce glicemie ai.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alimentatia in diabetul zaharat de tip 1 (insulino-dependent) Diabetul zaharat este boala care se manifesta prin hiperglicemie, adica prin cresterea concentratiei de zahar din sange peste limita normala. Diabetul zaharat de tip 1 (insulinodependent) se caracterizeaza prin incapacitatea bolnavului de a supravietui fara injectarea unei doze zilnice de insulina...
Dieta amerindienilor din vechime explică susceptibilitatea acestora la diabet Vechii amerindieni subzistau printr-o dietă extrem de bogată în fibre şi de săracă în zaharuri, conform analizelor unor coproliţi descoperiţi în zona deşertică din sud-vestul SUA, dietă ce explică susceptibilitatea actuală a amerindienilor la diabetul de tipul II, conform unui studiu publicat de LiveScience...
DIABETUL ZAHARAT- CE TREBUIE SA STIM, CE TREBUIE SA URMARIM 1. CE ESTE DIABETUL ? Diabetul zaharat este o boala caracterizata prin valori crescute ale glucozei în sânge-hiperglicemie şi prin dezechilibrarea metabolismului. Este una dintre cele mai raspandite boli cronice si cea mai frecventa boala endocrina. Se caracterizeaza prin tulburari ale intregului...
Cum iti influenteaza dieta alimentara modul in care dormi Se stie ca prea putin somn are impact asupra obiceiurilor alimentare, asupra apetitului, castigului in greutate si asupra altor functii metabolice, dar se stie prea putin despre modul in care diferitele diete joaca un rol in ce priveste cat de bine dormi. Un nou studiu a evaluat dietele si tiparele...
Dieta, activităţile fizice şi alăptarea copilului ajută mămicile să slăbească Multe femei continuă după ce nasc să păstreze câteva kilograme în plus, acumulate în perioada în care au fost însărcinate. Pierderea surplusului de kilograme de după sarcină este legată de trei puncte importante a căror relevanţă începe chiar dinainte de a da naştere: kilogramele câştigate în timpul...
SUA: Caz de diabet al adulţilor înregistrat la o fetiţă de trei ani Diagnosticat în mod normal la adulţi de peste 40 de ani, diabetul de tip 2 a apărut deja şi la copii. Este cazul unei fetiţe de trei ani, prezentată ca una dintre cele mai mici paciente afectate de această boală, a anunţat o sursă medicală citată joi de AFP.