Cele mai citite
 


Galaţi: Pensionarii au ieşit în stradă
sâmbătă, 25 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Câteva zeci de pensionari, membri ai Alianţei Europensionarilor din Galaţi au pichetat, vineri, sediile PDL şi Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) din Galaţi.
Purtând tricouri portocalii pe care au inscripţionat mesajele 'Vedem portocaliu de foame' sau 'Cod Portocaliu de sărăcie', pensionarii au cerut demisia Guvernului, premierului şi preşedintelui ţării.
Pensionarii au mai avut la ei şi câteva oase, vopsite în portocaliu, pe care le-au agitat, spunând că reprezintă 'ciolanul Puterii de care se agaţă politicienii'.
După ce au scandat şi au ţinut discursuri în faţa sediului PDL, din care nu a ieşit nimeni să stea de vorbă cu ei, pensionarii au plecat către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
Aici, vârstnicii au cerut să nu li se mai reţină din pensii asigurările de sănătate de 5,5%, să se îmbunătăţească condiţiile din spitalele gălăţene şi să se elimine programările la analize sau alte investigaţii medicale pentru pensionari.
Protestatarii solicită anularea legislaţiei privind coplata serviciilor medicale, eliminarea contribuţiilor de 5,5% la asigurări de sănătate pentru pensionarii cu pensii de peste 740 de lei, majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie şi neimpozitarea pensiilor de până la trei puncte (circa 2.100 de lei).
În plus, pensionarii sunt nemulţumiţi şi de primul ministru Emil Boc, pentru că acesta, pe vremea cât a îndeplinit funcţia de ministru interimar al Muncii, le-a promis că se va întâlni cu o delegaţie de vârstnici, la Bucureşti, pe 26 mai, lucru care nu s-a întâmplat. Din acest motiv, pensionarii gălăţeni intenţionează să protesteze şi la Bucureşti, pe 30 iunie, unde, alături de alte asociaţii de pensionari din Bucureşti, Suceava, Craiova şi Constanţa, vor picheta sediile ministerelor Muncii, Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Galaţi: Pensionarii vor ieşi din nou în stradă Alianţa Europensionarilor din Galaţi va picheta, vineri, sediile PDL şi Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate din municipiu, după care, pe 30 iunie, va picheta la Bucureşti sediile Ministerelor Muncii, Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, liderul...
Galaţi: Zeci de farmacii sancţionate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Peste 30 de farmacii din judeţul Galaţi au fost sancţionate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi în urma unor controale la cele care au contracte cu statul pentru furnizarea de medicamente, a anunţat miercuri directorul instituţiei, Elena Vrabie.
Galaţi: 200 de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS de la începutul anului Galaţi, 27 oct/Agerpres/- Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate(CJAS) Galaţi au aplicat de la începutul anului sancţiuni unui număr de 200 de furnizori de servicii medicale, se arată într-un raport prezentat marţi de preşedintele instituţiei, Mihaela Oana Docan, în şedinţa Comisiei de Dialog...
Suceava: 24 de pensionari trebuie să restituie banii pe reţetele onorate prin declaraţii de venit false Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a aplicat, în cursul anului trecut, trei sute de sancţiuni, în valoare totală de 443.058 lei, iar 24 de pensionari cărora le-au fost onorate reţete compensate cu 90% în mod nejustificat, vor trebui să restituie diferenţa de bani, a declarat vineri...
Galaţi: Pensionarii vor ieşi din nou în stradă Membrii Alianţei Europensionarilor din Galaţi vor picheta vineri sediile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), PDL Galaţi şi Prefecturii Galaţi în semn de protest faţă de legile care "îi bagă în mormânt pe pensionari", a declarat, marţi, pentru AGERPRES, liderul alianţei, Cristea Toader.